Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària “la Caixa” i de CriteriaCaixa, ha rebut el Premi Forbes a la Filantropia 2018 en un sopar de gala que ha tingut lloc a l'Hotel Intercontinental de Madrid, amb l’assistència de més de 150 personalitats destacades del sector empresarial, cultural, econòmic i social.

Fainé ha estat distingit amb aquest guardó per la seva important tasca al capdavant de la Fundació Bancaria “la Caixa”, que desenvolupa diferents projectes per a l'avenç de la nostra societat en les àrees social, cultural, educativa i científica i que concentra més del 90% dels actius de totes les fundacions filantròpiques d'Espanya. El pressupost de la Fundació “la Caixa” el 2018 puja a 520 milions d'euros, el qual la converteix en una de les entitats més importants del món en el terreny de la filantropia.

Es tracta de la primera edició al nostre país d'aquest Premi, que compta amb una gran tradició als Estats Units i el seu objectiu és promoure la filantropia i donar major visibilitat a totes aquelles accions que contribueixen a una societat més justa.

Després d'agrair profundament aquest reconeixement per part de Forbes, Fainé ha afirmat: "Francesc Moragas va posar en marxa el 1904 una Caixa de pensions i d'estalvis, però qualsevol que conegui la seva història només podrà reconèixer que la vocació d'aquella empresa va ser eminentment filantròpica. Ningú hagués dit llavors, ni diria avui, que aquella caixa de pensions i d'estalvis era una entitat financera a l'ús. Des del primer moment, l'estímul que va animar el treball de Moragas i de tots els que el van acompanyar, va ser el de servir als altres. Per això, l'obra social i l'activitat financera van anar de la mà durant tota la història de l'entitat".

5.000 milions en 10 anys de projectes

Per la seva banda, Andrés Rodríguez, editor i director de la revista Forbes, ha posat èmfasi en la necessitat de "més filantrops que tornin a la societat civil les oportunitats que la societat els va donar. És el compromís de Forbes donar major visibilitat a tots els que estiguin darrere d'aquest Premi".

En aquest sentit, va felicitar a Fainé pel "seu incommensurable esforç al capdavant de la Fundació “la Caixa” perquè la societat civil sigui una mica millor". Cal recordar que aquesta entitat ha dedicat més de 5.000 milions d'euros a projectes en diferents àmbits socials durant l'última dècada.

Isidro Fainé ha rebut el guardó de mans de Florentino Pérez, president d'ACS i millor CEO de l'any 2017. A l'acte de lliurament del Premi Forbes a la Filantropia 2018 han assistit també altres destacats líders empresarials com José María Álvarez Pallete, president de Telefónica; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Ismael Climent, CEO de Merlin Properties; Esther Alcocer Koplowitz, membre del Consell d'Administració de FCC; Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz; Javier Solana d'ESADEgeo o César Alierta, president de la Fundación Telefónica.