L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya ha disminuït un 0,5% el juliol respecte el del juny, i la taxa interanual ha augmentat una dècima, fins al 0,8%, segons dades públiques de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'Estat, la inflació ha disminuït un 0,6% el juliol en relació amb el mes anterior, i ha augmentat en una dècima la seva taxa interanual, fins al 0,5%.

La taxa anual de l'IPC ha augmentat en 11 comunitats autònomes el juliol respecte al juny, on més ha incrementat és a les Illes Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Galícia, Regió de Múrcia i Castella i Lleó -amb pujades de dues dècimes-, i s'ha mantingut estable en sis.

A Catalunya els preus que van apujar durant el juliol van ser els de lleure i cultura, que van experimentar un repunt d'un 1,9%; els de l'habitatge, amb un 0,6% més; els d'hotels, cafès i restaurants, amb un 0,5% més; els del transport, amb un 0,3% més; els de la medicina, amb un 0,2% més, i els de les comunicacions, amb un 0,1% més.

Els preus que van descendir durant el juliol van ser els de vestit i calçat, amb un descens del 13,1%; els de parament, amb un 0,7% menys; els d'aliments i begudes no alcohòliques, amb un 0,5% menys; els classificats en la categoria altres, amb un 0,3% menys, i els de begudes alcohòliques i tabac, amb un 0,1% menys, mentre que els de l'ensenyament es van mantenir.

PER PROVÍNCIES

Totes les províncies catalanes han disminuït la seva inflació durant el mes de juliol respecte al juny: a Lleida ha baixat un 0,7%; a Barcelona, un 0,6%; en Girona, un 0,4%, i a Tarragona, un 0,3%.

En quant a la taxa interanual, Barcelona es manté com la província amb una taxa més alta, amb el 0,9%; seguida de Lleida, també amb el 0,9% i que puja una dècima respecte a juny; Girona, amb un augment de dues dècimes fins al 0,5%, i Tarragona, que es manté estable respecte a juny en el 0,2%.