La inversió en oficines a Barcelona ha assolit els 520 milions d'euros fins al setembre després que la demanda s'hagi intensificat des del juliol, segons la consultora immobiliària Savills Aguirre&Newman, que calcula que l'any es tancarà amb més de 800 milions d'euros transaccionats.

La contractació d'espai acumulada va arribar als 308.000 metres quadrats i ja suposa el 90% del contractat el total de l'any 2017. Entre juliol i setembre, es van comptabilitzar operacions que van acumular 100.000 metres quadrats, quasi duplicant els nivells del mateix període de l'any passat.

Les operacions més destacades

Segons Savills Aguirre&Newman, entre les operacions més destacades durant aquest període hi ha la venda de la seu de Planeta mitjançant la modalitat 'sale and lease back' a Blackstone per més de 200 milions d'euros.

Concretament, van ser 405 operacions entre gener i setembre, 25 més que en el mateix període de l'any passat. Entre les més destacades, hi ha la d'Everis, amb prop de 25.000 metres quadrats, o Criteo, amb 8.500, a més de les protagonitzades per Deloitte o Netsuite-Oracle.

El millor segon semestre dels darrers anys, la previsió

El director de capital markets de Savills Aguirre&Newman, Hipólito Sánchez, ha atribuït l'escassa activitat el primer trimestre i la remuntada a partir de l'estiu al fet que els inversors volien esperar com evolucionava el mercat d'oficines al "complex final d'any" a nivell polític. "Tant és així que preveiem el millor segon semestre dels últims anys en inversió en oficines", ha assegurat.

Un cop tancat el 2018, l'estimació és que se superin els 400.000 metres quadrats, el que situaria aquest any com un dels tres millors de la sèrie històrica. De fet, la capital catalana segueix sent un dels destins propietaris per a les multinacionals estrangeres per a diferents sectors per obrir filials o centres tecnològics, segons la consultora immobiliària. 
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat