"Les elucubracions són sempre gratuïtes i interessades. La realitat acostuma a ser més tossuda. Seguim!". Així és com el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha celebrat les noves dades del seu departament sobre inversió estrangera a Catalunya. Més concretament, els recursos destinats per les empreses estrangeres durant el primer semestre de 2017 s'han situat en 1.571,867 milions, el que suposa un 20,65% més que en el mateix període de l'any anterior. 

D'acord amb una realitat "tossuda", el departament d'Empresa ha reivindicat que aquest és el segon millor primer semestre de la sèrie històrica. Només superat pel primer semestre del 2015 que es va saldar amb 2.584,1 milions d'euros. Les inversions estrangeres han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions, el suposa un 22% més en termes interanuals.

Taula de la inversió estrangera a Catalunya al primer trimestre realitzada per MINECO-Datainvex. 

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera que ha crescut un 22% fins als 321,9 milions. De fet, Catalunya encapçala l'atracció d'inversió estrangera d'aquesta indústria arreu de l'Estat amb un 35,5% del total alhora que també destaquen les inversions en comerç (16,4%), activitats immobiliàries (16,3%), altres serveis personals (10,4%) i hostaleria (9,6%).

Segons les dades del Ministeri d'Economia i Competitivitat publicades aquest dimecres, les principals empreses inversores a Catalunya en aquest primer semestre venen de França (27,5%), Països Baixos (20%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%). Gràcies principalment al fort impuls de Catalunya, el volum d'inversions estrangeres a l'Estat s'ha situat en 13.187 milions, un 32,24% més que el mateix període de l'any anterior.  I és que més enllà de les elocubracions, "la realitat acostuma a ser tossuda" fins i tot en l'era de la post-veritat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat