Indra ha comunicat aquest divendres a la representació legal dels treballadors a Espanya l'inici del procediment d'una sèrie de mesures temporals, com un ERTO per a una part de la plantilla i una rebaixa de sou per a la resta, amb les quals busca fer davant l'impacte negatiu del coronavirus en els seus ingressos, de cara «a garantir les seves capacitats, la seva orientació al creixement i el manteniment d'ocupació quan l'economia es recuperi i la situació retorni a la normalitat».

Indra considera "molt important" preservar tota l'ocupació i les seves capacitats per al futur i, per això, ha plantejat aquestes mesures temporals que permeten mitigar els impactes del coronavirus "perquè no condicionin el futur de la companyia i així preservar l'ocupació i les capacitats, evitant haver de prendre decisions més dràstiques en el futur, que sí que comprometrien la recuperació de la companyia i afectarien a l'ocupació i a les capacitats d'Indra," segons un comunicat fet públic per la companyia.

Component equitatiu

La companyia destaca que aquestes mesures tenen "un alt component equitatiu" i, amb elles, intenta "minimitzar l'impacte en el conjunt dels seus professionals a Espanya", en suposar la distribució de la càrrega entre tots ells, independentment que els efectes del coronavirus no siguin iguals en totes les àrees d'activitat.

L'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació|Ús (ERTO) proposada afectaria unes 10.000 persones i es començaria a aplicar gradualment en funció de les necessitats, amb pesos diferents en les diferents àrees del grup. L'ERTO seria majoritàriament en la modalitat de reducció de jornada.

EuropaPress 2300314 sedi compania tecnològia defensa indra alcobendas

Excepcions

Fonts d'Indra consultades per Europa Press van explicar que fins que no es conegui l'impacte del coronavirus en l'empresa no serà possible conèixer amb exactitud la dimensió de l'ERTO.

A més, s'aplicaria una rebaixa salarial a tots els empleats no afectats per l'ERTO. Aquesta tindria un impacte creixent, proporcional al sou, començant en el 5% i pujant de forma gradual fins a acabar en el 25% per al cas del president de la companyia, així com per a la retribució del consell. Aquesta rebaixa salarial no s'aplicaria als empleats amb sous per sota de 25.000 euros anuals, ni tampoc a aquells empleats que no siguin per sobre de les taules de conveni.

Caiguda de la demanda

Indra assenyala que aquestes mesures temporals han estat preses davant de "la caiguda de la demanda d'alguns clients i la impossibilitat d'executar certs projectes a l'estranger". "L'expansió de la malaltia està tenint un impacte evident a nombrosos sectors productius, en alguns casos afectant de forma determinant a la capacitat de certs clients de mantenir la seva activitat tradicional", incideix l'empresa. En aquest context, Indra apunta que la demanda de serveis que tradicionalment presta a aquests clients està baixant, afectant el negoci que té amb ells.

A més, afegeix que les limitacions a la mobilitat a Espanya i entre països també està impactant a la seva capacitat productiva, afectada per retards i disrupcions a la cadena de subministraments. Aquestes limitacions també estan impedint l'execució de projectes a l'estranger, així com completar les proves de recepció o posada en marxa de productes ja pràcticament acabats per a algun dels seus principals clients.

"Encara que aquestes circumstàncies no derivin normalment en una cancel·lació de contractes, si suposaran retards dels mateixos, la qual cosa afectarà la capacitat de la companyia de facturar, reconèixer ingressos i cobrar," explica.

Així mateix, agrega que la naturalesa dels seus negocis fa que una part molt significativa de la seva base de costos sigui fixa, el que fa necessari gestionar l'esmentada base de costos per poder assegurar les capacitats i l'ocupació de la companyia a llarg termini.

En aquest sentit, recorda que en les últimes setmanes ha adoptat mesures extraordinàries en forma d'estalvi de costos que s'han aplicat en tots els seus departaments comercials, de producció i corporatius.

Les mesures temporals comunicades aquest divendres a la representació legal dels treballadors se sumen a aquestes i faciliten "una major i més eficaç capacitat de resposta" per afrontar els impactes ja produïts i anticipar l'evolució previsible de la situació creada pel coronaviurus.

Transformació d'Indra

Indra subratlla que en els últims ha protagonitzat una transformació "profunda i completa", que s'ha reflectit en una millora significativa de les seves dades financeres i de la generació de capacitats i d'ocupació, la qual cosa li permet tenir un potencial de creixement futur molt atractiu.

Com a exemple, Indra ha duplicat la seva inversió i, en concret, la relacionada amb I+D+i ha passat del 5% al 7% de les seves vendes. A més, ha generat més de 3.000 llocs de treball nets a Espanya en els últims dos anys, contractant més de 7.000 joves i internalitzant-ne al voltant de 1.000 de subcontractats.

"Gràcies a l'evolució positiva del seu negoci i a la potenciació de les seves capacitats, Indra és una companyia amb un alt potencial de generació i manteniment d'ocupació d'alt valor relacionat amb la innovació i la tecnologia en els propers anys", afirma.

En aquest sentit, Indra agrega que els nous programes de Defensa i les capacitats digitals i de ciberseguretat, entre altres capacitats, suportaran gran part d'aquest creixement. "Per això, per a Indra és fonamental preservar tota l'ocupació i les seves capacitats intactes per al futur", agrega.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat