L'Ibex 35 ha tancat la jornada d'aquest dijous amb una alça del 0,4%, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se en els 6.746,5 punts, en una jornada marcada de nou per la recuperació del preu del cru.

El barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava a prop dels 18 dòlars al tancament dels mercats europeus, mentre que el cru Brent marcava un preu de 22,4 dòlars.

Aquest dijous, els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea han iniciat la negociació sobre el fons de recuperació amb què volen rellançar l'economia una vegada superada la crisi sanitària del coronavirus, en una nova cimera per videoconferència de la qual no s'esperen grans decisions en forma d'acord, sinó un primer intercanvi sobre les línies generals d'aquesta estratègia.

La resta de borses europees han acabat també en positiu, amb ascensos del 0,88% per a Londres, de l'1,08% per al París, de l'1,18%) per a Fráncfort i de l'1,4% per a Milà.

Per la seva part, la prima de risc espanyola se situava en 147 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en l'1,042%, després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi decidit acceptar que els bancs, de forma temporal i amb diversos requisits previs, presentin actius qualificats com a 'bons porqueria' com garantia en les seves operacions de liquiditat.

L'institut emissor ha justificat la seva decisió en l'actual crisi generada per la pandèmia del coronavirus Covid-19, amb l'objectiu de no perjudicar l'elegibilitat de col·laterals (garanties) que els bancs puguin fer servir en operacions de liquiditat. Finalment, la cotització de l'euro davant el dòlar s'ampliava lleugerament a 1,0811 'bitllets verds'.