Iberia ha informat aquest dissabte que més de 6.000 persones estan sent repatriades en vols especials que la companyia ha organitzat amb el suport del Ministeri d'Afers Estrangers, de les ambaixades i consolats d'Espanya a l'exterior, així com de les ambaixades dels diferents països a Espanya.

Des que es va iniciar la crisi per l'expansió del coronavirus, Iberia ha operat vols de repatriació amb l'Argentina, l'Equador, Colòmbia, el Japó, el Perú, Polònia, la República Dominicana, el Senegal i l'Uruguai, i en té altres de previstos a països com l'Equador, Panamà, Algèria i, subjectes a l'autorització dels respectius països, també Argentina i Perú.

En total, si Iberia aconsegueix els permisos necessaris de cada país, estarà operant més de 20 vols especials amb els que haurà facilitat que més de 6.000 persones puguin tornar a les seves cases. En aquests vols viatgen, sobretot, espanyols des de diferents països, però també ciutadans estrangers quan els respectius governs ho permeten.

A més, des que es va declarar l'alerta, més de 70.000 persones, han viatjat en els vols regulars amb països com els EUA, Mèxic, Cuba, Costa Rica, el Brasil o Xile.

Pont aeri sanitari

En col·laboració amb Fenin (Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària) i el Grup Oesía d'alta tecnologia, l'aerolínia ha programat tres vols amb Xangai que aterraran a Madrid els dies 30 i 31 de març i l'1 d'abril, i que portaran a Espanya 90 tones de material sanitari. Després d'aquests, està previst operar tres vols setmanals amb el mateix objectiu.

A més, juntament amb Inditex, Iberia operarà també uns altres dos vols a Shangái i a Narita -pendents encara dels permisos- amb sortida els dies 28 i 31 de març. En el primer es portarà material sanitari i en el segon ciutadans espanyols pendents de tornar.

També des de Brussel·les i Munic, Iberia ha portat ja 23 respiradors donats per uns petits empresaris, que s'han destinat a muntar UCI als hospitals Gregorio Marañón, La Paz, Infanta Sofia, d'Alcàsser i el Clínic San Carlos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat