Una de les activitats més danyades per la crisi del coronavirus han estat les aerolínies. Amb la reactivació de l'economia al voltant del món, aquestes proven de sobreviure a base d'ofertes i descomptes que animin els viatgers a reprendre els seus plans de viatge. Una de les grans aerolínies que aposta per aquest mètode de supervivència és Iberia, que ha llançat una campanya protagonitzada per la baixada de preus als bitllets, però també per la flexibilitat per canviar les dates del viatge o fins i tot la destinació, qüestió important en una època on regna la incertesa pels rebrots.

Gràcies a aquesta promoció es pot viatjar a diferents ciutats de la Península des de 22 euros per trajecte o fins i tot als Estats Units a partir de 125 euros. L'oferta, que apareix envoltada d'incertesa per les nombroses restriccions i quarantenes de països a l'hora de viatjar, estarà disponible per comprar fins al 16 de setembre, mentre que les reserves de vols només es podran fer fins al 30 de juny de 2021.

Viatjar, per exemple, a les Illes Balears i les Canàries, serà possible des de 24 i 29 euros, respectivament, segons ha informat aquest dilluns l'aerolínia en un comunicat. La campanya de promoció de Iberia permet, així mateix, volar a Lisboa o Porto des de 25 euros, i a altres ciutats europees com Roma, París o Zuric, a partir de 35 euros per trajecte. També s'inclouen vols intercontinentals amb què es fa possible viatjar Miami, des de 130.

Pel que respecta a Amèrica Llatina, es pot volar a destinacions com Bogotà des de 250 euros per trajecte; a Buenos Aires, des de 280, i a Montevideo, des de 290 euros, també per trajecte. La flexibilitat que s'ofereix per poder canviar els vols per qualsevol imprevist permet modificar la data del viatge, l'horari, l'origen o la destinació sense penalització, sol·licitant el canvi fins a 15 dies abans del dia de sortida i abonant la diferència de tarifa -si n'hi hagués-.

Iberia reduirà més el seu programa de vols al setembre

Iberia preveu oferir al setembre un programa de vols "lleugerament inferior" al del mes d'agost, que ja amb prou feines representava el 27% de la seva capacitat planejada abans de la covid-19, segons han assenyalat a Efe fonts de la companyia. L'aerolínia ha explicat que ha de fer ajustaments gairebé diaris davant de la canviant evolució de la pandèmia i les restriccions que es tornen a imposar als viatges a molts països per frenar la segona onada de coronavirus. De fet, alguns països d'Amèrica Llatina -on havien tancat el trànsit de passatgers fins a l'1 de setembre- l'estan ampliant diverses setmanes o mesos més. Així ho ha indicat la companyia, que tracta d'estar "molt el dia" i ajustar el seu programa en la mesura que sigui necessari.

Iberia s'afegeix així a moltes altres aerolínies que han anunciat retallades de capacitat davant de la falta de demanda aguditzada per les noves restriccions de viatges, com Ryanair, easyJet, Vueling o Air Europa. Aquestes han fet cancel·lacions en vols a l'Argentina, Bolívia, Colòmbia, el Paraguai i el Perú previstos per al setembre pel tancament del trànsit. Segons l'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria (Eurocontrol) l'alça constant del trànsit -que va començar a mitjans d'abril- s'ha aturat "clarament" des del 7 d'agost i s'ha incrementat la incertesa respecte a setembre i octubre, com a resultat de les esmentades retallades de capacitat, el final de les vacances d'estiu i la paràlisi dels vols de llarga distància.

 

Imatge principal: Diversos passatgers pujant a un avió de Iberia. Foto: Efe