La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha explicat que el govern espanyol està estudiant incrementar l'IRPF a les rendes superiors a 140.000 euros anuals en un percentatge que l'executiu estudia en aquests moments i que podria ser de "tres o quatre punts", de manera que la tributació podria arribar al 52%.

En una entrevista a la cadena COPE, Montero ha assegurat que aquest increment no suposaria un augment "significatiu" en la recaptació ja que la mesura afectaria només el 0,5% de la població. En canvi, ha dit la ministra, s'emmarca dins de la negociació amb Units Podem, que havia demanat un increment de la tributació a les rendes més elevades.

Montero ha insistit que l'executiu no té previst apujar la fiscalitat a "les classes mitjanes, treballadores, pimes i autònoms", sinó que es demanarà un "esforç a les grans empreses i grans patrimonis" amb l'objectiu de "revitalitzar els serveis públics i millorar l'estat del benestar".

Segons la ministra, la mesura no té un objectiu recaptatori, ja que el 99,5% dels contribuents l'IRPF quedaran al marge d'aquesta pujada.

En aquest sentit, ha recordat que actualment el tipus més elevat de l'IRPF se situa, en el tram estatal, al 48%, de manera que elevar la fiscalitat de les rendes a partir de 140.000 euros en "quatre punts", col·locaria el tipus màxim en el 52% o al 51% si s'eleva en "tres punts". "Podem esgotar els marges que estan en aquest rang i tenint en compte que ens separa encara una diferència amb els països de la zona euro", ha reiterat.