El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha recorregut aquest dimarts els estands de Seat, Nissan i Renault de l'Automobile Barcelona. Amb la visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, encara en el retrovisor, Guindos ha defensat una vegada més que l'executiu central aplicarà la legalitat seguint les resolucions i sentències del Tribunal Constitucional.

Tanmateix, el ministre ha volgut anar encara una mica més enllà i ha assegurat que "la independència de Catalunya és irracional des de tots els punts de vista". Això inclou el social, el polític i  fins i tot l'econòmic. Des de la seva experiència com a representant espanyol en els principals fòrums econòmics i el seu contacte amb inversors internacionals, Guindos ha volgut deixar clar que "no hi ha ningú fora d'Espanya que digui o plantegi la possibilitat de la independència de Catalunya".

I per acabar la seva visita pel Saló de l'Automòbil, un últim missatge en clau política: "La independència de Catalunya no tindrà lloc. No tinguin el més mínim dubte". L'han acompanyat en tot moment el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el president de l'Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, així com l'exdiputat i membre de la cúpula de la CEOE Josep Sánchez-Llibre

Un dinar amb empresaris a Cuatrecasas

Tot just finalitzada la seva visita, el ministre d'Economia ha participat en un dinar organitzat pel fòrum Puente Aéreo i que ha tingut lloc a la seu del bufet d'advocats Cuatrecasas. Una vintena d'empresaris de renom han confirmat la seva assistència, entre els quals destaquen: el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; el president d'Abertis, Salvador Alemany; el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar; el president d'Agbar, Àngel Simon, o el president de Seat, Luca de Meo.