La nova Cambra de Comerç de Barcelona es va constituir formalment fa dos dies, deixant l'empresari Joan Canadell al capdavant de la institució que durant 17 anys havia governat Miquel Valls, i provocant un gir radical amb una majoria independentista dins la Cambra. Aquest matí, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha assegurat que "estem confiats que es tindrà en compte l'interès general" amb el nou govern de la Cambra, en el marc de les jornades econòmiques que se celebren a Santander. 

Alhora, durant la seva intervenció en el curs de la UIMP sobre finances sostenibles organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i el BBVA, Gual també ha afirmat que de moment CaixaBank no ha analitzat un possible retorn de la seva seu social a Catalunya, després de traslladar-la a València fa més d'un any després del referèndum de l'1-O.

"No he de pronunciar-me sobre una situació hipotètica, sobre un futur que té un alt grau d'incertesa", ha dit, després d'incidir en què és el consell d'administració al que li correspon pronunciar-se al seu moment sobre aquesta qüestió.