Grupo Zeta ha arribat a un acord per a la venda d'Edicions B (la seva Unitat de Llibres) a Penguin Random House, editorial de publicacions generals d'àmbit mundial, que pertany a Bertelsmann i Pearson, segons ha comunicat la pròpia companyia. Edicions B va ser creada el 1986 a Barcelona i agrupa els segells B, Bruc d'Hivern, Vergara, Nova, B de Blok, B de Books, B de Butxaca i B.cat. A més, compta amb filials a diversos països de Llatinoamèrica així com una de participada als Estats Units. Entre les seves supervendes, destaquen "Mortadel·lo i Filemó" o "Superlópez", entre d'altres.

L'acord ha estat anunciat aquest dijous pel president del Grupo Zeta, Antonio Asensio Mosbah, i el CEO de Penguin Random House, Markus Dohle. Està previst que l'operació es materialitzi definitivament en pròximes dates, una vegada s'hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius encara pendents.

Fins a la conclusió final d'aquest procés, Edicions B i Penguin Random House continuaran treballant de manera independent i després de l'esmentada formalització, Núria Cabutí Brull continuarà ocupant el càrrec de CEO directora general de la companyia, amb el suport del director general d'Edicions B, Román de Vicente. La nova empresa editorial preveu publicar 2.000 títols anuals.

El motiu de la venda

Asensio ha declarat que la venda d'Edicions B permetrà concentrar l'estratègia del Grupo Zeta a impulsar els seus principals actius periodístics, en uns moments en què es requereixen "enormes esforços" per abordar el procés de transformació digital dels mitjans de comunicació.

"Hem d'adaptar-nos a les noves exigències socials de la informació, afrontant el repte de la digitalització de la premsa i mantenint i potenciant alhora la qualitat, el prestigi i el reconeixement de les nostres marques i capçaleres", ha subratllat.

Asensio ha afegit que és "molt rellevant" haver arribat a un acord amb Penguin Random House. "És, sens dubte, una de les editorials més importants del món, que enfortirà encara més el formidable potencial d'Edicions B, després de 31 anys de funcionament. Edicions B queda a les millors mans", ha assegurat.

Per la seva part, Markus Dohle ha manifestat que "amb l'adquisició dels respectats segells d'Edicions B", amplien i creuen encara més en els mercats de parla hispana. "Continuem construint el nostre compromís de proporcionar als nostres autors els millors recursos editorials i l'abast més gran per als seus llibres", ha subratllat.