L'empresa tecnològica catalana GPAInnova ha inaugurat aquest dijous les seves noves instal·lacions al barri del Bon Pastor de Barcelona en un acte que ha estat presidit pel CEO i fundador de l'empresa, Pau Sarsanedas, els consellers d'Empresa i Treball i Salut, Roger Torrent i Josep Maria Argimon, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. L'acte ha servit per donar a conèixer la nova seu de l'empresa a Catalunya que ocupa més de 6.000 metres quadrats

Durant la seva intervenció, Sarsanedas, ha destacat que el seu objectiu quan va fundar l'empresa era ser un nou actor disruptiu i poder arribar a tots els mercats mundials per acabar arribant a la borsa dels Estats Units d'aquí a vuit anys. Alhora, ha recordat que GPAInnova té per objectiu ajudar i desenvolupar les idees disruptives, i ha posat com a exemple el seu primer producte, Morua, que seria per polir joies i que això els va portar a obrir-se a nous sectors amb el sistema DryLyte. 

Sobre les noves instal·lacions, ha reafirmat que els permet unir tot l'equip de professionals de l'empresa que, a la postre, els acaba portant a liderar una nova indústria transgressora i innovadora i que els ha portat a ser líder en l’acabament de superfícies i està especialitzada en robòtica naval, dispositius mèdics i electrònica de potència d’alt rendiment.

Símbol del dinamisme català

El conseller Torrent, per la seva part, ha destacat que aquesta nova seu és el símbol del dinamisme que vol el Govern per Catalunya  i ha cridat a totes les empreses catalanes a transformar totes aquelles bones idees en productes físics per millorar la vida dels catalans. En aquest sentit, Torrent ha demanat que el cas de GPAInnova sigui una constant els pròxims anys, en definitiva, tenir més empreses que tinguin capacitat de transformació. 

En aquest sentit, Argimon ha apuntat que va ser GPAInnova l'empresa que va desenvolupar un dels respiradors d'emergència durant la primera onada de la Covid. Alhora, ha recordat que el sector de la salut representa el 7,3% del PIB català i dona feina a més de 200.000 persones, destacant que empreses com aquesta ajuden clarament a millorar la vida i la salut dels ciutadans.

Durant la seva intervenció, el número dos de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en una línia semblant a la de Torrent, ha destacat que Barcelona necessita més empreses com GPA, amb voluntat de lideratge i creixement, desitjant que aquest tipus d'inauguracions es repeteixin a la ciutat. En aquest sentit, Collboni ha recordat que en un polígon proper a la seu de GPA anirà dedicat a la indústria 4.0 a Barcelona per tal de desenvolupar i transformar l'àrea industrial del Bon Pastor.

Creixement exponencial

GPAInnova, des que va ser fundada el 2013, no ha parat de créixer de manera exponencial, fins al punt que va tancar l'últim exercici, el 2020, triplicant la seva facturació fins als 15,8 milions d'euros, tot i la pandèmia de la Covid-19. Els resultats responen, en gran part, al creixement de vendes de les divisions de maquinària d'electropoliment d'aparells mèdics arran de la pandèmia. Malgrat la crisi de la Covid, l'empresa amb seu a Barcelona va incrementar un 60%.