El Govern obligarà a les llicències de lloguer de vehicles amb conductors, conegudes com VTC, a implantar la precontractació dels seus serveis i els seus usuaris hauran de reservar els vehicles amb 15 minuts d'antelació. Així ho recull el decret que el conseller de territori i Sostenibilitat ha presentat aquest matí a  la reunió del Consell de Taxi. La mesura està molt lluny del període mínim de 24 hores que reclamaven els taxistes.

La conselleria liderada per Damià Calvet ha convocat el Consell del Taxi per informar les associacions de taxistes sobre com s'està desenvolupant el decret llei que està elaborant al costat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per regular l'activitat de plataformes com Uber i Cabify i en el qual està estudiant la viabilitat jurídica d'incloure les peticions dels taxistes.

Aquesta reunió entre administració i taxistes arriba després que fa una setmana associacions com Élite Taxi posessin sobre la taula convocar una vaga pel Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc del 25 al 28 de febrer a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), si el Govern no exigeix que els VTC hagin de precontractar els serveis amb una antelació mínima, a més de tornar a la base després de cada trajecte.