El secretari d'Estat per a la Unió Europea, Luis Marco Aguiriano, ha convocat aquest matí a l'ambaixador dels EUA a Espanya, Duke Buchan, per transmetre-li "el rebuig frontal" de l'Executiu espanyol davant de l'increment d'aranzels anunciat per l'Administració de Donald Trump, ha informat Moncloa.

Segons un comunicat, el govern espanyol rebutja "enèrgicament" els increments aranzelaris a un grup de productes europeus que afecten de forma especial al sector agrícola espanyol i confia que en les properes setmanes els EUA entenguin que és necessari un acord "per evitar danyar l'esperit de col·laboració i entesa que caracteritza les relacions bilaterals".

 

Si els EUA rebutgen el diàleg que s'ha ofert, el govern espanyol reaccionarà "de forma immediata amb fermesa i claredat" en defensa dels interessos espanyols activant totes les mesures legals disponibles en col·laboració amb la Comissió Europea i la resta de països de la UE, afegeix la nota.

Els EUA van anunciar dimecres la imposició d'aranzels a productes alimentaris europeus a partir del proper 18 d'octubre que suposaran un cost d'uns 1.000 milions d'euros, segons ha indicat el ministre d'Agricultura en funcions, Luis Planas.