El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts no prorrogar la limitació de vols amb el Regne Unit. Segons ha informat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, "ja es pot normalitzar aquesta situació en relació amb l'espai Schengen i les mesures que cal adoptar, com són tenir una PCR que permeti el trànsit".

En canvi, les restriccions que sí que ha prorrogat l'Executiu espanyol són les d'entrada a l'Estat espanyol des de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la Covid arran de les variants sorgides en aquests dos països.

A qui afecten aquestes restriccions?

Aquesta mesura entrarà en vigor a les sis de la tarda del pròxim 30 de març, hora espanyola, i s'allargaran fins a la mitjanit del 13 d'abril. Tant des del Brasil com des de Sud-àfrica només es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans així com residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

El govern espanyol ha aclarit que les restriccions no afecten el personal aeronàutic necessari per dur a terme les activitats de transport aeri. També en queden exclosos els vols de les aeronaus d'Estat, serveis de rescat, vols amb escala en aeroports espanyols amb finalitats no comercials i que tinguin com a destinació un altre país, vols exclusius de càrrega i humanitaris, mèdics o d'emergència.

El govern espanyol ha informat, a través d'una nota de premsa, que, encara que el risc d'importació de casos des de tots dos països es pot reduir gràcies a les mesures de control sanitari aplicables a l'arribada a Espanya, això no impedeix "continuar extremant les precaucions davant el potencial de propagació de les variants brasilera i sud-africana del virus".

En tot cas, en funció de l'evolució de la pandèmia i de les decisions que puguin adoptar-se de manera coordinada a la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat podrà aixecar, per raons justificades, aquestes limitacions amb Sud-àfrica i el Brasil

Imatge principal: Fotografia d'arxiu d'uns turistes baixant de l'avió a Almeria - Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat