La Generalitat ha constituït aquest dilluns el consell d'administració d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), el nou ens d'abastament que gestionarà l'aigua en alta de cinc milions de catalans.

El consell d'administració està presidit per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i està compost per les conselleries de Territori i Sostenibilitat, Presidència, Salut i Vicepresidència i Economia, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La sessió constitutiva celebrada aquest dilluns està contemplada en un decret llei aprovat aquest estiu que obligava a la seva celebració abans del 31 de desembre. El mateix decret també recull que la nova ATLL ha d'entrar en funcionament com a màxim l'1 de gener de 2019 i que l'ens durà a terme els seus serveis d'abastament a través de la xarxa Ter-Llobregat de titularitat de la Generalitat.

La creació del consell d'administració arriba després de mesos de conflicte entre la Generalitat i Acciona, ja que l'administració catalana i el consorci liderat per Acciona no es posen d'acord amb les indemnitzacions pels danys i perjudicis causats per la rescissió del contracte de gestió de la ATLL. La Generalitat considera que no ha de pagar-li res a Acciona, i de fet els reclamen 38,4 milions.