Gas Natural Fenosa ha col·locat una emissió de bons a deu anys per un import de 1.000 milions d'euros amb un cupó anual de l'1,375%, segons ha explicat la pròpia companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Més concretament, l'emissió llançada dins del programa Euro Medium Term Notes (EMTN) on el preu dels nous bons és d'un 98,591% del seu valor nominal, ha comptat amb una demanda superior als 2.400 milions i ha rebut ordres d'uns 216 inversors institucionals de 31 països. El 97% de l'emissió ha estat subscrita amb inversors estrangers.

El grup presidit per Isidre Fainé ha assenyalat que els fons rebuts en l'operació, el desemborsament de la qual està previst per al proper 19 de gener, serviran per optimitzar la seva estructura financera, incrementar la seva ja àmplia liquiditat, augmentar el pes del mercat de capitals en les seves fonts de finançament, allargar la vida del deute i millorar el perfil de venciments.

L'abril de l'any passat, el grup energètic va tancar una emissió de bons també a 10 anys per un import de 600 milions d'euros amb un cupó de l'1,25%, el més baix de la història de la companyia en aquest termini.