El vicepresident de la Fundació Naturgy i director general de Comunicació i Relacions Institucionals de la companyia energètica, Jordi Garcia Tabernero; el president de Càritas, Manuel Bretón; i el director general de la Fundació, Martí Solà, han renovat avui el conveni de col·laboració per ajudar els col·lectius en risc de vulnerabilitat energètica a Espanya.

"En aquest primer any de conveni, la Fundació i Càritas van atendre a més de 7.000 persones en situació de vulnerabilitat, atenent principalment l'enfortiment i integració de les famílies amb situacions més complexes", ha apuntat el president de Càritas, Manuel Bretón.

Aquesta iniciativa es va desenvolupar a través de 300 projectes sobre eficiència energètica que van posar en marxa ambdues entitats, relacionats amb millores d'instal·lacions elèctriques, sistemes de calefacció, tancaments i aïllaments i il·luminació.

Tabernero ha afirmat que "la lluita per pal·liar la vulnerabilitat energètica requereix la col·laboració conjunta d'Administracions, societat i empreses energètiques." I ha recordat el balanç del Pla de Vulnerabilitat de la companyia que "durant el primer any de funcionament del Pla va garantir el subministrament a més de 30.000 famílies a tot Espanya".

Nous projectes

La renovació del conveni de la Fundació Naturgy amb Càritas inclou noves línies d'actuació, com és la incorporació del programa Ocupació Social i Eficiència energètica dirigit a persones en situació d'atur. A través d'aquest projecte, els participants rebran formació sobre assessorament energètic i rehabilitació d'habitatges, amb l'objectiu de dur a terme la millora de les condicions energètiques en llars de famílies vulnerables.

Una altra de les iniciatives que s'inclouen al nou conveni és el desenvolupament de programes de voluntariat corporatiu per a l'atenció de famílies vulnerables i la incorporació de tallers sobre assessorament energètic en centres de Càritas.

Per complementar les noves línies de treball, s'incorporarà l'exposició itinerant, Energytruck, un gran camió sostenible que acull una exposició mòbil sobre l'ús eficient de l'energia i la preservació del medi ambient.