La Fundació "la Caixa" ha destinat un total de 929.490 euros a 37 projectes impulsats per entitats socials de Catalunya enfocats a gent gran i reptes derivats de l'envelliment, la discapacitat i malalties greus o cròniques. Més de 20.000 persones i el seu entorn familiar seran les beneficiàries d'aquests ajuts i es repartiran entre les demarcacions de Barcelona (33 projectes), Girona (3) i Lleida (1), segons ha informat la Fundació en un comunicat.

 

Aquesta convocatòria d'ajuts té com a objectius específics la promoció de la vida independent, l'autonomia personal i el benestar de la gent gran, persones amb discapacitats o trastorns mentals i també aquelles persones amb malalties greus o cròniques que requereixen la cura permanent del seu entorn familiar. En el conjunt d'Espanya la Fundació ha destinat un total de 4,5 milions d'euros a 196 projectes d'aquest tipus, amb més de 62.000 persones beneficiàries, incloses persones cuidadores o que pertanyen a l'entorn familiar.

Suport als més vulnerables

La Fundació "la Caixa" ha reforçat el seu suport a les entitats impulsores de projectes per garantir que les ajudes arribin a les persones i col·lectius més vulnerables i que estan patint de manera més severa els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta de col·lectius en situacions d'aïllament social i solitud, sedentarisme, dèficit de suport psicològic i emocional o manca d'habilitats i de coneixements telemàtics per relacionar-se amb el seu entorn.

https   prensa.fundacionlacaixa.org wp content uploads 2020 06 Convocatorias sociales Fundaci%C3%B3n la Caixa 4

"En aquests moments, més que mai, volem estar al costat dels col·lectius socials més fràgils, que trobin oportunitats reals per millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies", ha destacat el president de la Fundació "la Caixa", Isidre Fainé.

Aquesta és la primera convocatòria de l'anomenat Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials 2020, que enguany invertirà un total de 17,3 milions d'euros destinats també a la lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social, la inserció sociolaboral, habitatges per a inclusió social, la promoció de la interculturalitat i l'acció social en l'àmbit rural.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat