El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, ha assegurat aquest divendres que l'empresa pública catalana està preparada per assumir la gestió de Rodalies si el Govern li ho demana: "Ho farem". "El conseller [Damià Calvet] ens va dir, metafòricament: sortiu de la banqueta i poseu-vos a escalfar. I si el Govern ens demana d'afrontar aquest repte, ho farem", ha explicat Font sobre la petició que va formular el titular de Territori de la Generalitat en la presentació de l'Agenda 2030 de FGC a començaments de març.

Font ha remarcat que Ferrocarrils "pot afrontar" els reptes i encàrrecs que faci el Govern, com la gestió de Rodalies i infraestructures, gràcies al model de hòlding ferroviari que té la companyia pública.

No obstant això, Font ha defensat que Renfe té uns professionals "de primera" que estan molt preocupats per la situació de la xarxa, la qual cosa ha remarcat que va poder comprovar com a secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

Preguntat per què faria si fos president de Rodalies, Font ha assenyalat que Ferrocarrils col·laboraria amb Adif per millorar les vies, les catenàries, les subestacions i tota la infraestructura ferroviària. A més, ha asseverat que els usuaris de Rodalies no notarien res el dia després del traspàs però que després de deu anys es produiria un "canvi absolutament radical".

Entre els assistents a l'esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum es trobaven el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores; la directora de Rodalies, Mayte Castillo; el director general de FGC, Pere Calvet, i el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira.

També hi han acudit la número 2 de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi; la secretària general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Marta Felip; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; i el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell.