El fons suec EQT ha adquirit el portal especialitzat en habitatge Idealista —que fins ara estava en mans d'Apax Partners— per un valor de 1.321 milions d'euros, segons ha confirmat la companyia aquest dijous. Jesús Encinar, fundador i president de la companyia, manté la majoria del seu percentatge i seguirà a càrrec l'empresa. L'operació s'ha realitzat pel preu més alt pagat per un portal d'Internet d'origen espanyol.

Tal com expliquen al portal, l'operació es va tancar dimarts passat 8 de setembre després de diversos mesos de reunions per videoconferència amb l'equip d'EQT. Tanmateix, la transacció està encara pendent d'aprovació per part de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), "que podria autoritzar la compra en les properes setmanes".

38 milions de visitants mensuals

La web, que va ser pionera en la recerca d'immobles per Internet a Espanya, va iniciar la seva activitat l'any 2000, compta amb 38 milions de visitants mensuals únics al sud d'Europa i dona suport a 40.000 agents immobiliaris. El 80% del seu capital era propietat d'Apax, que va entrar en l'accionariat el 2015 valorant l'empresa en uns 273 milions d'euros. Ara aconsegueix multiplicar per gairebé cinc l'abonat en aquella data.

Per la seva part, EQT paga un preu notablement major del que haurien aconseguit fa uns anys, però aconsegueix una empresa fermament assentada i més diversificada. L'equip directiu tornarà a invertir de forma significativa en la companyia i EQT IX comptarà amb una participació majoritària, segons ha assenyalat el fons.

"Té potencial per créixer a un ritme accelerat"

Carlos Santana, director gerent d'EQT Private Equity a Espanya en la firma sueca, ha explicat que "EQT considera que Idealista té potencial per créixer a un ritme accelerat i aconseguir una expansió més gran als països en els quals ja és present, de cara a consolidar la seva posició de lideratge al sud d'Europa".

EQT, juntament amb els fundadors i l'equip directiu d'Idealista, donaran suport a la trajectòria de creixement del portal immobiliari, així com una penetració més important als mercats en els quals ja és present gràcies al seu coneixement sectorial i digital, a la presència local als mercats on inverteix i a la seva xarxa d'assessors industrials.

Idealista és la segona operació realitzada per EQT a Espanya el 2020, després de l'adquisició de Freepik el mes de maig. Encinar s'ha mostrat satisfet amb la venda i esperançat de cara al futur: "Obrim ara un nou camí per a Idealista amb un dels fons europeus més respectats amb què compartim plenament valors per crear empreses innovadores, líders, sostenibles i socialment responsables," ha indicat.

 

Imatge principal: Imatge de la pàgina principal d'Idealista. Foto: Idealista