Envoltat dels llibres de la biblioteca del segle XIX de Foment del Treball, el seu president, Joaquim Gay de Montellà, ha celebrat un esmorzar de Nadal amb la premsa en què ha valorat el terreny polític, que l’ha qualificat d’“intens”, i el terreny econòmic, que l'ha titllat de “positiu i esperonador” perquè "les reformes fetes a Espanya són bones per a l’economia catalana i espanyola".

Els colors del 20D

Les eleccions d’aquest diumenge han ocupat bona part de la conversa. El president de Foment del Treball ha posat sobre la taula que “la classe política s’haurà d’acostumar a treballar en coalició”, de la mateixa manera que ho fa el món empresarial. Al seu parer, aquesta legislatura que ve tracta de “negociació i pacte”. Sobre la possible inestabilitat política que pot generar la introducció de nous jugadors en el mapa polític, ha admès que els genera incerteses però també ha assegurat que “ens acostumarem ràpidament”.

Procés i empresaris

El tema estrella no ha quedat enrere. Gay de Montellà té clar que “el polític que governi no pot deixar la unitat de Catalunya a Espanya fora del seu programa” i, per això, “haurem de recuperar un nou diàleg i fer una proposta immediata”. En aquest sentit, ha recordat que ja al 2011 es van decidir pel pacte fiscal i que van dir “sí” al dret a decidir dins del marc legal.

Pimes i grans

“Unides i compatibles”. Aquest és l’ideal per Gay de Montellà quan tracta sobre temes polítics, econòmics i empresarials. De la mateixa manera que Catalunya ha d’anar amb Espanya, la gran empresa ha d’anar de la mà de les petites i mitjanes. “Em sembla insòlit pensar que els programes de les grans van en contra de les petites, és absurd”, s’ha lamentat, al mateix temps que ha manifestat que “Catalunya no és tan gran com per poder dir que anem uns per una banda i els altres per l’altra”.

Polèmica amb Pimec

En aquest sentit, ha mencionat la polèmica que hi va haver la setmana passada amb Pimec, quan el seu president, Josep González, va lamentar-se que la col·laboració d’ambdues parts és “una missió impossible” perquè “no és possible barrejar una veritable representativitat de grans empreses i pimes si no es vol deixar a aquestes últimes sense veu ni vot”. Davant d’això, Gay de Montellà ha exposat que “el món és dels grans i no dels petits” però no ha tancat la porta davant de futures negociacions.