Més canvis a les presidències, ara a nivell estatal. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, nomenarà demà nou president d'Aena a l'exportaveu del PSC Maurici Lucena, tal com ha avançat El Mundo. D'aquesta manera, el socialista substituirà Jaime García-Legaz, nomenat pel PP l'octubre de 2017.

Lucena treballa des del 2016 al Banc Sabadell com a director de control financer des que va abandonar la política. De totes maneres, havia treballat sempre a l'empresa pública, lligat al partit socialista. 

Llicenciat en Economia, Lucena ha ocupat càrrecs de rellevància en el passat com a assessor econòmic del PSC en les eleccions al Congrés del 2004 a les ordres de José Montilla i posteriorment va ser director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i vicepresident executiu d'Isdefe, una empresa pública adscrita al Ministeri de Defensa.

En les eleccions autonòmiques del 2012 va sortir escollit diputat del PSC després de concórrer com a número 2 per Barcelona i va ser nomenat portaveu del partit a la cambra catalana.