Arrel de les declaracions de l'advocat general de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) Maciej Szpunar, qui ha considerat avui que l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) pot ser abusiu, la patronal Foment del Treball ha considerat molt important que les sentències "no tinguin un impacte global", sinó que "s'apliquin a casos concrets per poder disposar de seguretat jurídica i evitar efectes retroactius, i així no danyar el tràfic comercial", ha assegurat el secretari adjunt de Foment, Salvador Guillermo.

"L'advocat diu que s'ha d'analitzar cas a cas si es donen les condicions de la directiva o no, i qui ho ha d'analitzar és el jutge del lloc on es fa perquè coneix els casos factuals", ha explicat.

Ha insistit que els empresaris sempre han demanat seguretat jurídica i evitar que hi hagi efectes retroactius perquè en cas contrari es fa malbé el tràfic comercial, que "exigeix ​​certesa i seguretat jurídica".

"És molt preocupant que hi hagi sentències que tinguin un impacte molt global, la sentència és per dirimir casos concrets en què hi ha dubtes factuals. Si el dubte és sobre l'element central és que no s'han fet bé", ha afegit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat