Foment del Treball ha lamentat l'entrada en vigor del nou impost sobre les begudes ensucrades a Catalunya i ha advertit que aquest tribut, segons la seva opinió "injustificat", no fa més que agreujar l'alta fiscalitat que suporten les famílies i empreses catalanes, la més alta del país. La patronal presidida per Joaquim Gay de Montellà considera que aquest impost "no afavorirà els canvis en els hàbits de consum" de la gent, tal com defensa el Govern català, sinó que la seva finalitat és "essencialment recaptatòria, sota una aparença parafiscal".

"Aquest tribut serà suportat pel consumidor, tant si té bons hàbits alimentaris com si no", asseguren des de Foment, i reiteren la seva preocupació pel que considera "una creativitat desbordada en el disseny de nous impostos" per part de les diferents administracions. "I especialment a Catalunya, comunitat que suporta una fiscalitat per a famílies i empreses absolutament desaforada en el context espanyol", es destaca des de la patronal catalana que també recorda que aquesta comunitat disposa d'un total de catorze impostos propis, xifra que "supera amb escreix" la mitjana de tributs propis aprovats per la resta de regions.

En aquest context, es demana que es reverteixin els augments impositius que ha patit la ciutadania de Catalunya i que no es continuï amb la inèrcia de crear successivament nous impostos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat