Foment del treball ja té data per a les eleccions a presidir al patronal, el 18 de juliol, segons ha confirmat aquest dimarts el president de l'entitat, Josep Sánchez Llibre. Com ja va anunciar ell mateix fa una setmana en una entrevista, aquesta data suposa un avançament electoral d'aproximadament uns dos mesos, encara que Sánchez Llibre ha puntualitzat que realment és més "un ajust electoral" que no pas un avançament. Així ho ha assegurat en una roda de premsa acompanyat pels representants de l'organització David Tornos, Joaquim Llansó, Anna Cornadó, Virginia Guinda i Manuel Silva.

Sánchez Llibre ha explicat que les eleccions s'haurien d'haver convocat per a setembre o octubre, però que ha decidit avançar-les davant "la incertesa econòmica", per la inestabilitat en els indicadors econòmics davant d'un context que pot acabar generant un "huracà econòmic". "Els empresaris hem d'estar preparats per a defensar al màxim les nostres companyies, la seva competitivitat i solvència i per a poder fer front a una possible arribada d'un huracà econòmic amb totes les eines i mecanismes", ha afirmat durant la seva intervenció.

Durant la seva intervenció, Sánchez Llibre ha anunciat també la seva voluntat de tornar-se a presentar a les eleccions i allargar el seu mandat quatre anys més. Per justificar aquesta decisió, el president ha comentat que durant els 3 anys i mig que porta al capdavant de la patronal catalana, ha estat envoltat d'un gran equip que li dona forces per encarar un nou mandat. En aquesta línia ha assegurat que confia a poder acabar i culminar el seu projecte i aconseguir els objectius marcats, com la modernització de foment, el rejoveniment de la patronal i la seva feminització. A més ha assegurat que dos dels pilars del seu programa, que presentarà en els pròxims dies, seran l'ampliació de l'aeroport del Prat i aconseguir el retorn del màxim nombre d'empreses que van marxar de Catalunya esperonades pel govern espanyol durant el mes d'octubre del 2017. De fet, en referència a aquest últim punt, Sánchez Llibre ha assegurat que no s'hauria presentat si ja hagués assolit el retorn d'aquestes empreses, una tasca que ha reconegut que serà molt complicada, però no impossible.

 

Les candidatures es podran presentar fins a l'11 de juliol a les tres de la tarda i la constitució de la mesa electoral serà el 13 de juliol, que estarà presidida per Carme Mur, que, alhora, estarà acompanyada de Maria Carmen Proach i Silvia Alsina. Ara bé, cal recordar que si el dia 11 no es presenta cap més candidatura que la de Sánchez Llibre, l'actual president serà reelegit automàticament. Els candidats a la presidència hauran de comptar amb el suport d'un mínim de 40 dels 76 vocals de la junta de la patronal. Actualment, la patronal compta amb 500 socis individuals i 150 socis col·lectius, que representen a la totalitat de les empreses que estan sota el seu paraigua.