El Fons Monetari Internacional (FMI) ha destacat la bona recuperació experimentada per l'economia espanyola, així com les seves perspectives, assenyalant que el país és un exemple de l'èxit que provoca realitzar reformes, tot i que ha reconegut que la crisi política catalana pot arribar a tenir un impacte negatiu si la incertesa es perllonga. 

Així ho ha afirmat en roda de premsa el director del Departament Europeu de l'FMI, Poul Thomsen, que ha subratllat que és un cas de caràcter intern però que en l'àmbit econòmic les perspectives del país "segueixen sent molt robustes". "Es tracta d'un exemple del que pot significar fer reformes", ha afegit. Encara que algunes reformes hagin generat un creixement econòmic, Thomsen ha recordat que Espanya té "reformes pendents" específicament en l'àmbit laboral que reduirien les diferències que existeixen en el territori espanyol. "A hores d'ara existeix una segmentació en el mercat laboral. Abordar aquest problema pot tenir un impacte significatiu sobre el problema de la desigualtat", ha explicat. 

En l'última edició del seu informe "Perspectives Econòmiques Mundials", l'FMI va confirmar els seus pronòstics del passat mes de juliol, quan va preveure que el PIB d'Espanya creixeria l'any 2017 un 3,1%, mentre que el pròxim any es reduirà la seva expansió al 2,5%. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat