Fluidra va tancar l'exercici 2021 amb un benefici net de 252 milions d'euros (+162%) i unes vendes de 2.187 milions (+47%), ha comunicat aquest dilluns la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La multinacional de piscines, wellness i solucions connectades ha dit en un comunicat que són "els millors resultats de la seva història" i un any rècord en vendes, impulsades pel continu impuls de la demanda en Piscina Residencial i M&A, que va contribuir entorn de l'11%.

L'"excel·lent palanquejament operatiu" va permetre expandir el marge Ebitda en 350 pbs, acabant l'any amb un marge Ebitda del 25,1%, i assolir els 549 milions d'Ebitda, un 71% més que l'any anterior. El benefici de caixa net va ser de 337 milions, "més del doble que el 2020": la generació de caixa va permetre "que la ràtio d'endeutament es mantingui per sota de 2x, invertir uns 500 milions en operacions de M&A, i augmentar el dividend fins als 0,40 euros bruts per acció per a 2021 (+90% que el 2020).

Regions i unitats de negoci

Amèrica del Nord va ser l'àrea geogràfica que més va créixer (+83%), seguida de Resta d'Europa (3%), Sud d'Europa (+31%) i Resta del Món (+22%). La Piscina Residencial va tenir un increment del 55%, "recolzat suport per una contínua demanda i activitat inorgànica"; Piscina Comercial va augmentar un 23%, també ajudada per l'activitat inorgànica; Conducció de Fluids va créixer un 32%, i Tractament d'Aigua un 27%.

Resultats "excel·lents"

La multinacional ha afirmat que els objectius del seu Pla Estratègic 2018-2022 "s'han superat amb un any d'antelació". El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha qualificat d'excel·lents els resultats, que "confirmen el step change en la indústria", amb sòlid creixement continuat a totes les regions en el quart trimestre. Per a aquest any, preveuen incrementar les vendes entre un 12% i un 17%, situant el marge Ebitda per sobre del 25,5%, amb 50 pbs o més de millora de marge, i augmentar el benefici de caixa net per acció entre el 10% i el 16%.

Segons Planes, "els fonamentals del sector a mitjà i llarg termini continuen sent sòlids", amb més piscines instal·lades que aniran generant valor en l'Aftermarket, mentre que la tecnologia, la connectivitat i els productes sostenibles estan elevant el tiquet mitjà. Malgrat tot, la companyia destaca que les previsions poden estar afectades per "riscos i incerteses" com les fluctuacions estacionals que poden modificar la demanda, la competència al sector, les restriccions al lliure comerç, la inestabilitat política als mercats en els quals opera el grup o en països que fabriquen els seus productes o les que poden derivar-se de contingències relacionades amb la covid-19.