Fluidra, a través d'una de les seves filials, Manufactures Gre, ha anunciat que invertirà un total de 3,5 milions d'euros per comprar les empreses belgues de manteniment de piscines Splash i Zen, que actualment pertanyen al grup Realco

La companyia catalana farà un pagament inicial de 200.000 euros i els 3,3 milions restants s'abonaran un cop es tanqui l'operació, prevista pel mes de setembre d'aquest mateix any. A més, Fluidra també efectuarà tres pagaments addicionals equivalents al 10% de les vendes brutes de cadascuna de les dues marques els pròxims tres anys.

Segons ha informat Fluidra, el volum de vendes d'aquests dos nous negocis durant el 2020 es va situar al voltant dels 4,9 milions d'euros i tenen unes perspectives de creixement "molt encoratjadores de cara a 2021".

Ara bé, Splash i Zen no s'integraran dins de Fluidra directament, sinó que ho faran dins de la seva filial, Gre. Això suposarà l'expansió de la presència d'aquesta marca a Bèlgica "mitjançant la seva cartera de productes líders" i, alhora, propiciarà un millor servei als seus clients. Tot plegat farà que Fluidra es converteixi en el líder del mass market dins de Bèlgica. 

Segons ha destacat el conseller delegat de Fluidra, Bruce Brooks, "les marques Splash i Zen són molt conegudes a Bèlgica i la seva adquisició ens permetrà arribar a una gran base de fidels clients amb una major oferta de productes" i ha afegit que aquesta compra "brinda [a Fluidra] una oportunitat fantàstica d'apropar-se més i millor als nostres clients i de seguir creixent" dins del mercat belga.

Entrada a l'Ibex-35

Aquesta compra arriba dos dies després que el Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex decidís que l'empresa catalana entri a l'Ibex-35 a partir de dilluns que ve, un cop es formalitzi la fusió entre CaixaBank i Bankia. Aquesta notícia va ser molt ben rebuda als marcats i Fluidra es va disparar un 3,8% tancant la jornada amb un nou màxim històric i la vuitena major pujada del dia. 

Amb l'entrada a l'Ibex, el Comitè Assessor Tècnic també va decidir que Fluidra deixi de cotitzar a l'Ibex Medium Cap per passar a formar part de l'Ibex 35. A més cal apuntar que els analistes feia temps que assenyalaven Fluidra com a gran favorita per entrar a l'Ibex quan es produís una sortida.