L'empresa catalana Fluidra, que opera en el sector de les piscines, entrarà en l'Ibex 35, el principal índex de la Borsa espanyola, a partir del pròxim dilluns per cobrir el lloc que deixarà Bankia quan es concreti la fusió amb CaixaBank.

El Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex, reunit aquest dimarts amb caràcter extraordinari, ha decidit excloure de l'Ibex a Bankia a partir del 29 de març, data en què es farà efectiva de la fusió amb CaixaBank, ha informat avui aquest organisme.

El Comitè Assessor Tècnic també ha decidit que Fluidra deixi de cotitzar a l'Ibex Medium Cap per passar a formar part de l'Ibex 35. A més cal apuntar que els analistes feia temps que assenyalaven Fluidra com a gran favorita per entrar a l'Ibex quan es produís una sortida.

La sortida de Bankia del major índex borsari espanyol, provocarà un efecte dominó dins de la borsa espanyola. A part del moviment de Fluidra, el buit que l'empresa catalana deixarà en l'Ibex Medium Cap serà cobert per Técnicas Reunidas. Alhora, la companyia d'energies renovables Soltec entrarà en l'Ibex Small Cap en substitució de Técnicas Reunidas.

A part de la seva sortida de l'Ibex 35, Bankia sortirà també dels índexs Ibex 35 Bancs i Ibex Top Dividends. A més el pròxim dilluns mateix dia s'integraran a l'Ibex 35 les noves accions que emeti CaixaBank per atendre el bescanvi previst en l'operació de fusió amb Bankia.

L'entrada de Fluidra a l'Ibex 35 suposa el primer canvi de la composició de l'índex des de l'octubre, ja que s'havia mantingut sense canvis en les dues últimes reunions ordinàries, celebrades al desembre i al març. L'última modificació es va produir l'octubre de 2020, quan l'empresa d'energies renovables Solaria va ocupar el lloc que havia deixat l'operadora de telecomunicacions MásMóvil després de l'opa llançada sobre ella per tres fons d'inversió.

Reforç del lideratge en el sector

L'entrada de Fluidra a l'Ibex, que representa un gran pas endavant per a l'empresa, se suma a l'adquisició de l'empresa americana Custom Molded Products (CMP), un fabricant nord-americà de components per a piscines i spas, que es va produir el passat 10 de març per un total de 205 milions d'euros. Aquesta compra suposa un reforç del lideratge de Fluidra en el sector.

CMP és un proveïdor de solucions per a la indústria de l'aigua amb finalitats recreatives i inclou marques com DEL, Brilliant Wonders, SpaMaster i Bobé. Aquesta adquisició facilita a Fluidra l'ampliació de la seva oferta en diverses categories de creixement estratègic, com, per exemple, els productes de desinfecció alternatius, equipament exclusiu per a spas, a més de la gamma de solucions LED i de jocs de foc i aigua, amb les quals espera reforçar les vendes.

Arran d'aquesta compra, el conseller delegat de l'empresa catalana, Bruce Brooks, va assenyalar que CMP és "un encaix perfecte - comercialment, operativament i culturalment- i representa una valuosa ampliació" de les operacions actuals a Amèrica del Nord. A més, va afegir que l'adquisició permet a Fluidra ampliar la cartera de productes en àrees estratègiques a fi de satisfer millor la demanda dels nostres clients, "així com entrar al nou mercat OEM de spas".

Amb aquesta compra, Fluidra va elevar les seves previsions econòmiques de cara a 2021. Concretament espera que les seves vendes augmentin fins a un 15% i que el resultat abans d'impostos es mantingui entre un 22,5 i un 23%, i tmabé que els seus guanys en efectiu augmentin fins a una forquilla del 17 i el 15%.

Imatge principal: Eloi Planes, president de Fluidra