Fiat Chrysler ha retirat l'oferta de fusió amb Renault per les "condicions polítiques" a França, segons ha informat la companyia en un comunicat. El grup Fiat Chrysler havia proposat a Renault la creació d'una societat on les dues empreses estarien representades al 50%, però la reunió del seu consell d'aquest dimecres va decidir  "retirar amb efecte immediat" la proposta.

Fiat ha dit que es manté "fermament convençuda de la raó convincent i transformadora" de la proposta, que havia estat àmpliament valorada per assolir beneficis per a totes les parts, però reconeix que "no es donen les condicions polítiques a França" per a que la fusió es faci amb èxit. A més, el grup ha agraït al Grup Renault, així com a Nissan i Mitsubishi, el "compromís constructiu" que han demostrat durant el procés.

La fusió implicava la creació del tercer grup automobilístic més gran del planeta, amb 8,7 milions de vendes conjuntes i una forta presència en mercats clau així com en tots els segments. La idea era que la nova societat en dependria d'una altra radicada a Holanda i el seu consell d'administració estaria format per onze membres, amb una majoria independent i el mateix nombre de representants –quatre- per part de Fiat Chrylser i Renault. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat