El president de la Federació de la Indústria d’Alimentació i Begudes (FIAB), Mané Calvo, ha reconegut que el sector veu “amb molta preocupació” la fugida d’empreses de Catalunya davant de la possibilitat de la declaració unilateral d’independència, i ha demanat “cordura” per solucionar aquesta situació.

Calvo, després de l’anunci de trasllat de seu d’empreses com Idilia Food o Cervesa San Miguel si finalment es declarés la independència,  ha explicat que la sortida d’empreses preocupa molt i creuen que el fet “està lligat a una inquietud important sobre la seguretat jurídica”.

Els empresaris no es pronuncien

Preguntat pel silenci dels empresaris sobre la situació política a Catalunya durant el I Forum de Tendències en la indústria d’alimentació i begudes, el president de FIAB considera que “a l’ADN d’un empresari no hi ha posicionament polític”, el qual “resta consumidors i no és desitjable”. Calvo titlla aquest posicionament com a “innecessari”.

Per aquest motiu vol que “es recuperi la cordura” i veu convenient tornar a “una situació sense tensió, on els empresaris es dediquin a les seves empreses i els polítics a fer política, perquè dividir no és lo més desitjable”, reitera.

Calvo, a més, destaca la importància de respectar “la legalitat i la llei que et dóna un marc legal i la regulació que et dóna seguretat ” perquè d’aquesta manera les coses podran anar “amb ordre” i es podran fer “bé”.