La confiança entre les persones i les seves institucions financeres és crucial per tenir tranquil·litat econòmica i prendre bones decisions. Tanmateix, la falta d'entesa amb els bancs tradicionals és una realitat persistent al nostre país, sovint atribuïda, a la falta de transparència i a la distància entre el client i l'entitat. Per això, si et sents identificat, avui et portem una alternativa que parla de tu a tu: un model de banca responsable basada en el cooperativisme, la transparència, i la solvència. Estem parlant de Caixa d'Enginyers.

Caixa d'Enginyers compta amb més de 215.000 socis i sòcies a qui presta serveis financers i asseguradors. Una entitat cooperativa, propera i oberta a tothom i basada en el tracte personalitzat i l'assessorament.

No ets client, ets soci

Una de les característiques més notables i diferencials de Caixa d'Enginyers és el seu model cooperatiu, on els seus socis són clients i propietaris de la mateixa entitat. Aquest enfocament posa els interessos dels socis al centre de les decisions, allunyant-se del model tradicional de maximització de beneficis a curt termini i prioritzant la proximitat i l'atenció personalitzada i la salut financera dels seus membres. Aquesta relació de cooperació pot generar un sentit d'involucrament i confiança que sovint falta als bancs convencionals.

Sense lletra petita

La transparència és una altra àrea on Caixa d'Enginyers destaca. Les tarifes clares i comprensibles, juntament amb la divulgació oberta de les seves pràctiques financeres, estableixen una relació de tu a tu, basada en confiança entre l'entitat i els seus socis. Aquesta transparència és essencial per a qualsevol persona que vol prendre decisions financeres informades i evitar sorpreses desagradables. L'Entitat també aposta per l'educació financera, que considera una eina clau per al creixement econòmic i la salut financera de la ciutadania.

La tecnologia és un altre punt fort de Caixa d'Enginyers. Amb l'avenç constant de les opcions digitals, l'entitat ofereix solucions online i aplicacions mòbils que permeten als socis gestionar els seus comptes amb comoditat i seguretat. Aquesta combinació d'atenció personalitzada i eines tecnològiques eficients assegura una experiència bancària moderna i àgil enfocada a satisfer les necessitats diàries de socis i sòcies, tant per a autònoms com per a empreses.

Responsabilitat i compromís social

A més, Caixa d'Enginyers està compromesa amb la responsabilitat social i mediambiental, una consideració cada vegada més demandada pel conjunt de la societat. A través de les seves polítiques i pràctiques, l'entitat demostra un compromís ferm amb la sostenibilitat i el bé comú, així com amb els ODS fixats per l'ONU i l'Agenda 2030. En aquest sentit, en termes socials, estan convençuts que el seu deure és promoure iniciatives per donar suport i fomentar la integració laboral i social dels col·lectius més vulnerables i/o afectats; impulsar la formació acadèmica, l'enginyeria i la generació de coneixement; la protecció del planeta i la millora de la qualitat de vida de les persones. Per aconseguir-ho, s'esforcen per ampliar l'oferta de productes i serveis d'inversió socialment responsables.

Per si no n'hi hagués prou, la cooperativa segueix una estratègia inversora marcada per la participació en fons centrats en actius que operen a partir dels denominats criteris ASG, els quals fan prevaler els aspectes ambientals, socials i de bona governança.

Grup Caixa d'Enginyers actua com a matriu integrant sota un mateix paraigua Caixa d'Enginyers (serveis bancaris), Caixa d'Enginyers Gestió (societat gestora de fons d'inversió), Caixa d'Enginyers Vida i Pensions (societat gestora d'assegurances, reassegurances i fons de pensions), Caixa d'Enginyers Banca-Assegurances (operador d'assegurances), Fundació Caixa d'Enginyers (canalitzadora del compromís social i ambiental), Ingenium Shopping (cooperativa de consumidors) i Norbolsa (amb una participació del 10% en la societat especialista en intermediació borsari i en serveis financers de valor afegit).

Vols formar part d'una societat cooperativa oberta a tothom, compromesa amb la societat i la sostenibilitat i on participaràs de manera directa?

Uneix-te a Caixa d'Enginyers i formaràs part d'una cooperativa pròxima, transparent, sostenible i socialment responsable, on tothom és benvingut i en la qual entendràs les finances d'una manera diferent.