Tongrentang, farmacèutica líder en medicina tradicional xinesa, està estudiant la possibilitat d'obrir una seu a l'Hospitalet per introduir-se al mercat del conjunt d'Espanya. Així l'hi ha comunicat el director de relacions internacionals de la companyia, Jianping Ma, a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, durant una reunió mantinguda a Pequín.

Més concretament, la companyia estaria interessada a crear a l'Hospitalet el primer centre europeu de medicina tradicional xinesa que obrirà les portes el 2020 a l'antiga fàbrica de Godó i Trias, per la qual cosa Marín els ha ofert la possibilitat d'instal·lar-se al parc biomèdic de la ciutat. Tongrentang va ser fundada fa 350 anys i actualment factura 4.000 milions d'euros. Comercialitza uns 1.500 productes que exporta a 140 països i té 25 plantes de fabricació a la Xina i una a Hong Kong que donen feina a uns 30.000 treballadors.

La trobada amb la responsable de Tongrentang ha estat la darrera de les diverses reunions que l’alcaldessa ha mantingut els últims dies a la capital xinesa, després que diumenge passat, en el marc del fòrum Belt and Road, el país asiàtic presentés el seu pla d’internacionalització i durant el qual els ajuntaments de l’Hospitalet i Pequín i la Generalitat signessin el conveni perquè el primer centre de medicina tradicional xinesa a Europa s’instal·li a la segona ciutat de Catalunya.