La Fageda ha celebrat la Festa del Iogurt al Mercat de la Paz de Madrid amb un 'showcooking' dirigit per la xef Pepa Muñoz, que va presentar dues receptes exclusives elaborades amb iogurt estil grec natural com a ingredient principal per commemorar el Dia Mundial del Iogurt.

Segons va informar, l'emblemàtic mercat gastronòmic del barri de Salamanca va acollir aquesta jornada impulsada pel reconegut projecte d'economia social, que va comptar amb una demostració de cuina en viu per destacar la importància de la qualitat i l'origen dels aliments.

Pol Espadamala, responsable de Màrqueting de La Fageda, va inaugurar la jornada subratllant el valor diferencial del iogurt estil grec natural de l'empresa. "És un iogurt 100% natural que destaca per la seva baixa acidesa i una textura molt cremosa, elaborat sense conservants ni colorants i amb llet fresca de la nostra finca al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa", va explicar.

El directiu va fer balanç després de dos anys de presència al mercat madrileny i va destacar que "Madrid s'ha consolidat com un mercat interessant per a nosaltres". Va afegir que "la resposta dels consumidors ha superat les nostres expectatives i confirma l'interès per un producte d'alta qualitat i sabor extraordinari".

RECEPTES EXCLUSIVES

La xef madrilenya va conduir una demostració culinària en què va presentar dues receptes exclusives: una amanida de brots d'espinacs frescos i un tàrtar de poma reineta, ambdues elaborades amb iogurt grec de La Fageda. Les propostes van comptar amb productes de proximitat adquirits al mercat de la Paz.

Durant la sessió, Muñoz va cuinar en directe davant d'un públic format per consumidors i experts gastronòmics. La xef va posar en relleu que "la bona cuina també pot ser una eina d'inclusió i consciència social" i va recordar que "cuinar amb propòsit significa tenir cura del que mengem, de qui ho produeix i de qui ens envolta".

Reconeguda per la seva defensa del producte local, de temporada i de qualitat, la xef madrilenya és referent de la cuina de producte i sostenibilitat a Espanya. Nascuda a Madrid el 1969, ha estat presidenta de la Federació de Cuiners i Rebosters d'Espanya (Facyre) entre el 2019 i el 2025.

Va defensar una gastronomia centrada en el producte de temporada, el cultiu ecològic i el suport a petits productors. Les receptes presentades van posar en relleu la versatilitat del iogurt grec natural de La Fageda, tant en aplicacions dolces com salades.

PRESÈNCIA EN MERCATS

Aquest 'showcooking' s'emmarca en la setmana del Dia Mundial del Iogurt, una iniciativa en què La Fageda participa activament amb la instal·lació de dues parades gastronòmiques temporals als mercats de La Paz i Chamartín de Madrid. Des del dilluns 20 d'octubre i fins al dissabte 25, els visitants d'ambdós mercats poden gaudir d'activitats i degustacions.

La Fageda és un projecte de l'economia social que treballa des de 1982 amb la voluntat de millorar la vida de col·lectius vulnerables. El 1993, el projecte va començar a elaborar iogurts, que des del 2023 es comercialitzen a Madrid en establiments BM, AhorraMas, El Corte Inglés i Hipercor, Suma, Sánchez Romero i Supermercados Plaza.

Per commemorar el Dia Mundial del Iogurt, La Fageda també va participar aquest dimarts en l'esdeveniment anual que impulsa l'AEFY, l'Associació Espanyola de Fabricants de Iogurt. Aquesta sisena edició es va dedicar a posar el focus en els beneficis del consum de iogurt en la infància.

PROJECTE SOCIAL

La Fageda és un projecte social amb estructura empresarial, situat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona). El seu objectiu és millorar la qualitat de vida i promoure la integració social de persones en situació de vulnerabilitat mitjançant el treball real i digne.

En l'actualitat, aquesta fundació sense ànim de lucre agrupa més de 600 persones. Duu a terme activitats d'elaboració i comercialització de productes làctics, melmelades i gelats, així com serveis de jardineria, ramaderia i visites guiades.

En l'àmbit social, acompanya les persones en situació de vulnerabilitat, ajudant-les en altres dimensions de la seva vida, com ara l'habitatge, el lleure, la salut i la formació. Recentment, ha impulsat una escola de noves oportunitats per a joves d'entre 16 i 24 anys que es troben fora del sistema educatiu i laboral.

© SERVIMEDIA. Aquest contingut pertany a Servimedia. La seva difusió està permesa únicament als clients d'aquesta agència de notícies, sempre que s'esmenti Servimedia com a font o autor. Tots els drets estan reservats. Està prohibida la seva distribució o comunicació pública per part de tercers, independentment del mitjà o format utilitzat.