Les exportacions catalanes segueixen a l'alça, registrant un creixement del 4,2% interanual el mes de juliol, segons les dades publicades avui per l'Idescat. D'aquesta manera, les exportacions catalanes suposen fins el 26% de les exportacions de tot l'Estat

 

Elaboració pròpia / Dades extretes d'INE i Idescat

Aquest augment es deu principalment a les exportacions de béns intermedis, que creixen un 11,8%. D'altra banda, disminueixen les de béns de consum i de capital un 5,2% i un 0,3%, respectivament.

Per branques econòmiques, destaca l'increment del 28,1% dels productes energètics -extracció i refinació petroli- i del 12,6% de l’agricultura, ramaderia, caça, silvicultura i pesca. En sentit contrari, el decrement més intens el mostren màquines d’oficina, instruments precisió i òptica, un −10,3%. 

Pel que fa a les importacions creixen un 16,7% interanual, com a resultat de l'increment de les importacions de tots els béns: les d'intermedis un 17,8%, les de consum un 16,2% i les de capital un 10,0%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat