Europastry, companyia espanyola del sector de masses congelades de fleca, amplia la seva aposta per la innovació amb un nou centre de I+D CEREAL (Center for Research Europastry Advanced Lab) situat en Barberà del Valles (Barcelona).

Amb aquest nou laboratori ja són sis els centres CEREAL amb què compta la companyia a nivell global -compte amb centres tant a Europa (5) com als Estats Units (1)- i el segon a Barcelona juntament amb l'inaugurat el 2016 a Sant Joan Despí, que es va convertir en el primer d'aquest tipus al sector a tot el món.

La companyia ha invertit 6,5 milions d'euros en el nou centre de Barberà que compta amb una superfície total de 2500 metres quadrat i quatre línies de producció per desenvolupar productes a petita escala que poden ser extrapolats a línies de producció més grans si tenen èxit. En l'espai treballen 90 persones entre professionals de I+D, enginyeria i forners que dissenyen i ideen els futurs productes seguint els últims avenços tecnològics i les matèries primeres de més qualitat. Entre aquests professionals hi ha Marta San José Gispert, que va ser subcampiona del mundial du pa el 2021.

"La nostra posició de lideratge es basa a ser l'empresa més innovadora de la indústria en un mercat que evoluciona contínuament en el qual sorgeixen noves tendències i demandes i nosaltres estem preparats per donar-los resposta", explica Miguel Fernández, Director de I+D de Brioixeria d'Europastry.

En els seus centres CEREAL la companyia desenvolupa productes personalitzats a mida dels clients però també es creen nous productes adaptats a les noves tendències a nivell global, que són llançades a petita escala al mercat per a, si superen amb èxit les proves, extrapolar la seva producció a altres plantes de més capacitat.

El de Barberà del Valles és un centre obert i dinàmic en el qual són benvinguts forners, xefs i clients per intercanviar idees que són la llavor dels futurs productes d'Europastry. El centre ja està funcionant a ple rendiment, elaborant nous productes com NY Roll o els Dots Brioche, entre molts d'altres.

Inversió en innovació

Europastry va invertir l'any passat 107 milions d'euros en I+D i Tecnologia, es van llançar més de 480 nous productes i es van desenvolupar més de 1.500 projectes de I+D en els seus centres CEREAL, que tenen més de 60 especialistes en innovació fornera.

Dins del model d'innovació oberta de la companyia, la companyia explora diferents maneres de col·laborar amb emprenedors per dissenyar i escalar el futur de la indústria fornera. Amb aquest objectiu va néixer en 2019 Baking the Future, el programa per a start-ups d'Europastry en el qual emprenedors de tot el món presenten les seves solucions per donar resposta als reptes del sector.

Des del seu llançament han accelerat vuit empreses emergents que desenvolupen en els centres CEREAL d'Europastry solucions que produeixen menjada a partir de grans reciclats, creen blat sense gluten o introdueixen la tecnologia blockchain al sector, entre altres projectes.