L'escola francesa d'informàtica Epitech ha inaugurat aquest dimarts el seu primer campus internacional a Barcelona i que acollirà la primera promoció d'alumnes al setembre, amb 40 estudiants locals i 40 de les escoles d'Epitech a França. La firma, pertanyent al grup Ionis, ofereix el títol d'Expert en Tecnologies de la Informació, reconegut pel pla Bolonya i homologat a tots els països de la Unió Europea, amb cinc anys de durada (grau i màster).

El seu mètode d'ensenyament potencia la pràctica (el 75% del temari es realitza a través de projectes reals proposats per companyies, i hi ha 18 mesos de pràctiques en empreses), i el quart curs dels estudis s'ha de realitzar en alguna de les universitats internacionals amb les quals Epitech té convenis de col·laboració.

Epitech, fundada el 1999, té el seu campus principal a París i uns altres 11 centres a França amb 5.200 alumnes actualment, i a més d'obrir a Barcelona amb capacitat per a 150 alumnes, està preparant obertures a Alemanya i Bèlgica. A Espanya, preveu obrir centres a Madrid, València i Sevilla.

Un 99% d'ocupabilitat

L'escola potencia la innovació i l'emprenedoria a través de coneixements científics, tècnics i empresarials, pel que el 99% dels alumnes té feina en acabar, ja sigui en una empresa o en la seva pròpia startup, ha explicat el director d'Epitech a Espanya, Xavier Núñez. L'elecció de Barcelona es deu a l'existència del districte tecnològic [email protected] en el qual hi ha instal·lades unes 9.000 empreses i on ha ubicat el seu campus. També ha influït que és la capital mundial de la tecnologia mòbil i que compta amb un teixit empresarial i institucional de referència per dur a terme els seus programes educatius.

A més de formar estudiants des de setembre (es requereix batxillerat o FP equivalent i passar un examen i entrevista d'admissió), Epitech ja ha posat en marxa un Bootcamp per formar professionals en cursos de cinc mesos. A la inauguració d'aquest dimarts han assistit el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la directora d'Innovació d'Acció, Mariona Sanz, que han destacat la importància de comptar amb centres de formació que proveeixin de talent dedicat a la tecnologia i la innovació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat