El president de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Martí Sistané, ha enviat una carta al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, demanant-li "més consens" en la presa de decisions i en els pronunciaments que fa la patronal sobre el referèndum.

L'escrit de la FEGP recull l'opinió unànime de la junta directiva de l'organització empresarial del Penedès i el Garraf, que es va reunir de forma extraordinària per debatre les afirmacions que Foment del Treball va fer sobre el referèndum d'independència del pròxim 1 d'octubre.

La principal patronal catalana sempre s'ha mostrat contrària a la convocatòria d'un referèndum unilateral i considera que l'anunciada llei de referèndum d'autodeterminació de Catalunya no hauria d'arribar al Parlament i que en cap cas hauria d'aprovar-se perquè suposaria "un cop d'estat jurídic contrari al dret intern i internacional".

La defensa del dret a decidir

La FEGP defensa "el dret a decidir dels ciutadans", especialment sobre aquelles qüestions que "afecten l'esdevenir econòmic i social del país", i advoca per un referèndum "que faci possible el gest més democràtic i irrenunciable de la ciutadania: expressar la seva opinió".

En la carta, Sistané es mostra partidari d'una organització empresarial "magnànima i d'aspecte progressista, amb una actitud oberta al canvi, transigent amb les opinions, respectuosa amb la diversitat i paladí d'una nova cultura d'empresa". La FEGP reclama també a Foment més correlació en les seves actuacions "amb l'estat d'opinió de l'empresariat i amb les singularitats" de Catalunya i, en aquest sentit, ofereix més col·laboració per a aconseguir-ho.

La Federació Empresarial del Gran Penedès està vinculada amb Foment del Treball des de 1988, reuneix un miler d'empreses del Penedès i el Garraf i disposa de seus al Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.