L’empresa de ciberseguretat Brightsight, dels Països Baixos, ha obert a Sant Cugat del Vallès la seva primera seu fora del país amb la previsió de crear 40 llocs de treball en tres anys. L’empresa, que ha adquirit l’start-up catalana Bitwise i ja compta amb un equip de sis enginyers experts en ciberseguretat a les noves oficines, donarà servei des de Sant Cugat a tot el món.

Per aquest projecte d’inversió, Brightsight ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. L’empresa ofereix a altres companyies serveis d’avaluació de seguretat TIC en àmbits com els sistemes de pagament, la identificació electrònica, els certificats digitals, els dispositius de comunicacions o en el sector de l’automoció.

Segons el director de la seu de Sant Cugat i responsable de Desenvolupament de Negoci de Brightsight, Xavier Vilarrubla, l’empresa ha decidit obrir les oficines a Catalunya "arran de l’adquisició de l’start-up Bitwise, fet que ens dona una capacitat i expertesa inicial molt potent per poder seguir creixent i captant talent de joves professionals en el camp de la seguretat i per estar a prop de clients rellevants que tenim a l’àrea". Vilarrubla també destaca el fet que "Barcelona és un pol tecnològic molt important de cara a noves tecnologies, com per exemple les derivades de les smart cities i l’automoció".

597 empreses dels Països Baixos

La companyia, que va iniciar la seva activitat fa més de trenta anys, té la seu a Delft, al sud-oest d’Amsterdam, i compta amb 150 treballadors a nivell mundial. Recentment també ha obert un laboratori a Pequín, a la Xina.

Actualment, segons dades d’ACCIÓ, hi ha 597 empreses dels Països Baixos establertes a Catalunya, un 8,4% de les 7.086 multinacionals amb presència al nostre país. De fet, amb l’objectiu de reforçar les relacions comercials entre Catalunya i els Països Baixos, ACCIÓ obrirà aquest 2017 una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Amsterdam, un mercat estratègic també per a les empreses catalanes.

Aquesta nova oficina posarà l’accent en la cooperació tecnològica internacional per la presència d’un sector molt enfocat a la innovació i la sostenibilitat, que concentra moltes seus de multinacionals amb fortes inversions en R+D. És una regió amb molta presència de fons d’inversió i business angels i on hi ha establertes 192 filials d’empreses catalanes, que presenta un alt potencial per buscar projectes conjunts en l’àmbit de la indústria 4.0.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat