La compra de Twitter per part del multimilionari Elon Musk continua portant cua. L'últim capítol, per ara, del culebrot l'ha protagonitzat un grup reduït d'accionistes de la xarxa social que ha presentat una demanda contra l'home més ric del món per haver dinamitat el preu de les accions de la companyia. L'acusen de ser el responsable pels múltiples comentaris negatius que ha fet sobre la plataforma, inclús després d'haver-la comprada, quelcom que viola l'acord de compra signat entre Musk i la xarxa social, segons el seu criteri. Concretament, es fixen en les declaracions de Musk en les que va suspendre temporalment el procés d'adquisició, un gest que va enfonsar fins a un 25% el valor de la companyia a la borsa.  

"Acord de Twitter suspès temporalment a l'espera de detalls que donin suport al càlcul que els comptes falsos representen menys del 5% dels usuaris". Amb aquest missatge, compartit efectivament en la mateixa xarxa social que havia de comprar i a la qual no atura de criticar, Musk va tornar a sacsejar el taulell. Els bots semblen ser la principal preocupació del multimilionari, ja que dies després d'aquest missatge va advertir que la xifra de perfils falsos a la plataforma podria superar el 20% del total, sense oferir cap prova sobre aquest nombre tan elevat. Només es basava en les respostes i interaccions que reben les seves piulades.  

Musk no fa, sorprenentment, declaracions 

Ha estat el mitjà nord-americà The Verge qui ha avançat la demanda, en la qual els accionistes denunciants asseguren que Musk va demanar una anàlisi de la companyia sobre els bots i els perfils falsos com a "condició prèvia a les seves obligacions sota el contracte de compra". Segons ells, l'empresari no tenia cap mena de dret de cancel·lar la compra segons el resultat d'aquest estudi. Anant més enllà, denuncien que tot el reguitzell de comentaris del magnat sobre la qüestió empitjoren la imatge de la companyia i no són altra cosa que "un esforç per fer caure encara més el preu de les accions" i fer-se amb elles. Però encara n'hi ha més: també denuncien presumptes irregularitats en la compra, que va començar el mes de gener, però asseguren que no ho va fer públic per no provocar una pujada de preus i poder-ne seguir adquirint per un preu molt baix. 

La demanda, recull eldiario.es, l'han interposada davant un tribunal de Califòrnia un grup reduït dels accionistes. No obstant això, els resultats que se'n derivin seran aplicables a tots aquells que tinguin participacions de la plataforma. A hores d'ara, Musk encara no ha reaccionat a aquesta demanda via Twitter, quelcom sorprenent perquè és molt actiu i no té pèls a la llengua: ha arribat a criticar una manca de llibertat d'expressió a la plataforma, així com que s'hagi censurat la presència del expresident Donald Trump.