Elon Musk atura la compra de Twitter. L'operació que voltava els 40.000 milions d'euros es frena de manera temporal. El multimilionari ha anunciat aquesta decisió a través del seu compte de Twitter. "Acord de Twitter suspès temporalment a l'espera de detalls que donin suport al càlcul que els comptes falsos representen menys del 5% dels usuaris", ha indicat Musk. Twitter ha reconegut en una documentació registrada davant la Comissió del Mercat de Valors (SEC) dels Estats Units que "existeixen desafiaments inherents en mesurar l'ús i la participació" de la gran quantitat de comptes totals de la xarxa social a tot el món, afegint que les mètriques poden veure's afectades pels esforços per a reduir l'activitat maliciosa en el servei, inclòs el spam, l'automatització maliciosa i els comptes falsos. Tot i que la companyia ha admès que aquesta estimació de comptes falsos "pot no representar amb precisió la quantitat real d'aquests comptes", admetent que la quantitat real de comptes falsos o spam actives en la xarxa social "podria ser més alta de l'estimat". Amb tot, en un tuit posterior i davant el rebombori que ha generat la notícia, Musk ha volgut aclarir en una piulada que segueix "compromès amb la compra". 

Tuit de Elon Musk
Tuit d'Elon Musk

L'aturada de la compra no és l'única mala notícia per l'empresa, les accions de la companyia han caigut un 17,7% fins a 37,10 dòlars en la negociació prèvia al mercat, el seu nivell més baix des que Musk va revelar la seva participació en l'empresa a principis d'abril i posteriorment va fer una oferta "millor i definitiva" per prendre-la en privat per 54,20 dòlars per acció. 

Crisi a la companyia

El mes passat Musk va dir en el comunicat en el qual va anunciar l'acord per a comprar Twitter que pretenia derrotar als bots de spam, autenticar a tots els humans i fer que els seus algorismes siguin de codi obert. En l'actualitat els bots es permeten en Twitter sempre que especifiquin que són comptes automatitzats. Així funcionen comptes que recorden consells de sanitat. Però els bots de spam, que inunden de publicitat o estafes les interaccions, no estan permesos. Aquesta decisió s'ha vist representat en la caiguda de les accions de Twitter, que s'han enfonsat fins al 20% en els intercanvis previs a l'obertura del mercat. Aquest anunci s'ha sumat al gir de guió que es va produir aquest dijous amb la sortida de dos alts directius de l'empresa i el fre a noves contractacions. 

El gerent general de Twitter, Kayvon Beykpour, deixarà el seu càrrec i serà substituït per Jay Sullivan, gerent general interí del producte de consum, segons Parag Agrawal, director executiu de Twitter, segons va avançar el diari New York Times, que va obtenir còpia del document.  "Interrompo el meu permís de paternitat per a compartir algunes notícies finals relacionades amb Twitter: marxo de l'empresa després de més de set anys", va assegurar aquest dijous Beykpour a través d'un tuit. "La veritat és que no era així com ni quan vaig imaginar deixar Twitter, i no va ser la meva decisió. Parag em va demanar que marxés després de dir-me que vol portar a l'equip en una direcció diferent", va agregar en un extens fil, en el qual també va aprofitar per felicitar el seu successor. La nota enviada als empleats per Agrawal informava també que Bruce Falck, gerent general d'ingressos de Twitter, així mateix deixarà vacant el seu lloc. Falck també va utilitzar a la plataforma per a dir adeu i donar les gràcies als seus companys de treball: "amb els quals he tingut la sort de treballar durant els últims 5 anys. Construir i administrar aquests negocis és un esport d'equip".