La professionalització del turisme és una tasca imprescindible per transformar el sector, especialment si es té en compte la seva tendència a l'alça: Espanya va tancar un estiu d'èxit amb l'arribada, el mes d'agost, de 10,1 milions de turistes internacionals, un 13,9% més que l'agost de 2022, segons les dades publicades per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).
En aquest sentit, està previst que la demanda de professionals dins del sector turístic augmenti i sectors com el de la restauració o l'hostaleria s'hagin de professionalitzar com més aviat millor, ja que més de la meitat dels treballadors no posseeixen un títol conforme a la feina que duen a terme.
L'hostaleria manté un repte pendent amb la professionalització d'una gran part dels seus treballadors, que es tradueix en el fet que més de la meitat de les plantilles no tenen un títol adequat a l'ofici que exerceixen. Els tècnics d'FP representen un 20% al sector hoteler i els universitaris només comporten un 10% en aquest camp, segons dades de CaixaBank Dualiza.
Per cobrir aquesta necessitat, el SEPE ha habilitat una subvenció per formar treballadors del sector de l'hostaleria i el turisme de la mà de Coremsa Formación. El grup malagueny serà l'encarregat d'impartir aquests cursos i formarà a un total de 15.000 treballadors del sector de l'hostaleria, a nivell nacional, amb l'objectiu de contribuir a pal·liar la necessitat de personal qualificat a causa de la gran demanda que suposa el sector turístic al país. Aquesta formació estarà 100% subvencionada pel SEPE i els alumnes rebran a més una acreditació d'aquest organisme oficial.
La formació en hostaleria i turisme inclou una àmplia varietat d'aspectes, des d'habilitats en servei al client fins a gestió hotelera. Aquesta formació és la base sobre la qual es construeixen serveis de qualitat que atreuen turistes i fomenten la seva satisfacció, la qual cosa, al seu torn, condueix al creixement sostenible del sector. Els més de 60 cursos oferts per Coremsa Formación s'enfoquen a professionalitzar els processos dins del sector de l'hostaleria que beneficien tant els empleats com als ocupadors, així com a la qualitat general dels serveis turístics a Espanya. Aquests cursos tracten d'especialització de cuina per a celíacs, cuina italiana, peixos i mariscos, pastisseria, tall de pernil, creació de cartes i menús o matèries més transversals com a fotografia gastronòmica.
Coremsa Formación, que forma part del Grup Coremsa, va indicar que posa de relleu la necessitat de la formació de qualitat a tots els sectors. "Amb la seva àmplia experiència en formació reglada i la seva projecció internacional, és un actor clau en la millora de la qualitat de la força laboral al sector turístic i la formació professional", va assenyalar.