El fons de criptomonedes amb segell català Belobaba Cryptoassets Fund LP ha anunciat aquest dijous l'obertura de les seves operacions als Estats Units a través de la companyia californiana Deal Box , amb la qual cosa obre les portes a aquest mercat als inversors acreditats residents en el país. La firma ha explicat en un comunicat que el llançament als EUA és "un pas més en el seu posicionament com a líder del sector dels fons d'inversió en criptoactius". Belobaba Cryptoassets Fund LP emetrà el seu propi token de seguretat, Khan US, a través de l'agent de transferència d'actius digitals Vertalo.

Per posar-lo al mercat, el fons seguirà els dictàmens del Reglament D de la Llei de Valors i altres ordres aplicables promulgades des de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units. La firma ha especificat que el token està recolzat per un portfolio actiu i diversificat amb múltiples estratègies actives de trading i inversió, en tant que el nou fons està domiciliat en l'estat de Delaware.

En aquesta nova estructura, Belobaba actuarà com a fons principal, encarregant-se de les operacions d'inversió amb el suport de l'administrador independent RSM. Belobaba combina estratègies tecnològiques, de màrqueting i legals per captar més del 70% dels actius subjectes a l'administració vigent als EUA. Deal Box, per la seva part, va ser fundada el 2018 per Thomas Carter i es troba sota el lideratge del seu conseller delegat John Nance. Belobaba ha assenyalat que la companyia "ha demostrat una capacitat única per analitzar i veure el potencial de plataformes d'inversió i valors tokenizats que compleixen amb les regulacions existents.

Què és el Khan?

El Khan és criptoactiu, propietat de Belobaba que ofereix un dels primers fons d'inversió del món en criptoactius amb un token de seguretat regulat, que compta amb l'aval de la Comissió de Serveis Financers de Gibraltar. L'objectiu de Belobaba amb el llançament del Khan és que d'aquí a un any puguin estan gestionant 100 milions d'euros en criptoactius. De fet, el Khan el que ofereix són drets d'increment de capital als seus posseïdors i el seu valor de mercat està vinculat al NAV (Net Asset Valuation), és a dir al valor mitjà de totes les criptomonedes amb les quals treballarà. Per tant, a la pràctica és un fons d'inversió basat exclusivament en criptoactius i la tecnologia blockchain, i això és precisament el que ho fa diferent, ja que es tracta d'un dels primers fons d'inversió amb múltiples criptoactius del món.

Des de Belobaba, el seu president, Lluís Mas, ja assegurava quan van llançar el Khan que es tracta d'"una innovació des del sector dels criptobancs per exposar-se al mercat criptogràfic de manera regulada i responsable, intel·ligent i agressiva, respecte de fons actuals". En aquest aspecte Mas destaca que, al principi, el trading es realitzarà en un mercat primari on en pocs mesos tindrà una liquiditat 24/7, i en borses especialitzades per aquest tipus de tokens com per exemple, les borses de Gibraltar, de Malta i del Japó. En el futur s'espera que derivats del token Khan puguin adquirir-se en mercats secundaris o exchanges habituals.

A més, Mas considerava que "traiem al mercat un fons d'inversió on el client, a través d'un vehicle regulat, té exposició al món criptogràfic. Si el mercat està de baixa, fem accions de trading a la baixa. Si està a l'alça, fem accions de trading a l'alça. Per tant, és un fons multicriptomoneda de gestió activa. D'aquesta manera es pot gestionar millor la volatilitat dels mercats criptogràfics".