La temporada d'estiu als aeroports començarà marcada per la vaga de tripulants de cabina. A la de Ryanair se li ha d'afegir ara també 9 dies d'aturada a l'aerolínia EasyJet, convocades pel sindicat USO, amb la intenció de desbloquejar la negociació del II Conveni Col·lectiu. Aquestes jornades de vaga d'EasyJet han estat convocades pels dies 1, 2, 3 15,16,17, 29, 30 i 31 del mes de juliol amb una duració de 24 hores i tindrà lloc al aeroport del Prat, però també al de Màlaga i el de Palma de Mallorca, alguns dels que més turistes reben durant les vacances a l'Estat. 

Concretament, la convocatòria està dirigida a 450 treballadors d'EasyJet, tal com han detallat els representants del sindicat en una roda de premsa aquest dimarts. El secretari general d'USO a EasyJet Màlaga, Miguel Galán, ha lamentat que l'aerolínia no ha demostrat cap mena d'interès a negociar la millora de les condicions laborals dels tripulants a Espanya. "Actualment, els tripulants d'EasyJet tenim un salari base de 950 euros, que són 850 euros menys que el salari base de França o Alemanya", ha lamentat de Galán. Amb tot, avui està prevista la mediació a la fundació SIMA en què el sindicat espera poder arribar a un acord per avançar en la negociació. 

La vaga de Ryanair

Aquesta no és la primera vaga convocada aquesta temporada. Primer va arribar la de Ryanair, que començarà aquest mateix cap de setmana, coincidint amb la celebració de Sant Joan, un pont que molts catalans aprofiten per fer una sortida.  Els sindicats USO i Sitcpla han convocat als tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia a Espanya a sis jornades de vaga de 24 hores els dies 24, 25, 16 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, que coincideixen amb la primera operació sortida d'estiu, per aconseguir que l'aerolínia reprengui les negociacions del primer conveni col·lectiu.

La secretària general de la secció sindical d'USO en l'aerolínia de baix cost irlandesa, Lidia Arasanz, va manifestar que Ryanair és l'única companyia internacional a Espanya sense conveni col·lectiu. El primer conveni col·lectiu per als TCP de Ryanair a Espanya es portava negociant des de fa vuit mesos amb USO i Sitcpla, únics sindicats elegits pels treballadors per negociar les seves condicions, ha subratllat Arasanz.