Arrel de les dades de l'atur del febrer, que s'han fet públiques aquest matí, Comissions Obreres (CCOO) en fa una valoració i alerta que les dones redueixen les xifres d'atur a un ritme molt inferior al dels homes. En el seu estudi, asseguren que "tenim un mercat de treball excloent i desigualitari que fa que més de la meitat de les persones que cerquen feina sense èxit siguin dones". 

Més de la meitat dels aturats són dones

Les dones representen el 56% del total de persones aturades. La reducció interanual de l’atur es produeix tant en dones com en homes, però amb una intensitat "ben diferent", segons l'estudi de CCOO. Si els homes a l’atur han reduït el nombre en un 10,1%, les dones ho han fet en només un 5,4%. Respecte el gener, les dones han reduït les xifres en un 0,9% mentre que els homes ho han fet en un 1,4%.

La precarietat de la contractació

Segons l'estudi, el total de nous contractes registrats a Catalunya el mes de febrer és de 241.092, dels quals el 84,6% són de caràcter temporal. En relació al mateix mes del 2017, s’han signat 18.723 contractes més (un 8,4% d’increment). En aquest període, la contractació indefinida ha augmentat en 4.113 contractes, mentre que la temporal ho ha fet en 14.610 contractes més. Continua l’abús de la contractació temporal, evidenciant un mercat de treball inestable i amb una alta rotació laboral. 

La conclusió de l'estudi és clara: "La recuperació del mercat de treball és dèbil, lenta i amb clares diferències entre homes i dones ja que són elles les qui redueixen l’atur a un ritme molt inferior al dels homes".