Cellnex ha anunciat aquest dimarts la dimissió de Marco Patuano com a president, càrrec que tenia des de fa gairebé un any després de la sortida d'Abertis amb la venda a la família Benetton del 29,9% del capital social de la companyia de telecomunicacions.

"Amb data d'ahir, Cellnex va rebre comunicació del conseller Marco Patuano en què informa de la seva renúncia com a conseller i president del consell d'administració de Cellnex", ha explicat la companyia, que ha precisat que en el pròxim consell d'administració es tractaran els nomenaments per cobrir aquestes vacants.

A finals de juliol de 2018, el consell d'administració de Cellnex Telecom va nomenar a Marco Patuano president no executiu, mentre que el conseller delegat, Tobías Martínez, mantenia el seu rol com a primer executiu. Patuano era conseller dominical en representació de Connect, el principal accionista d'Cellnex, pertanyent al Grup Edizione (holding industrial de la família Benetton).

El nomenament de Patuano com a president arribava després de la modificació del consell d'administració de Cellnex com a conseqüència de la venda d'Abertis als Benetton del 29,9% del capital social de la companyia de telecomunicacions. Abertis, que va ser accionista de referència de Cellnex des de la seva sortida a borsa, deixava així de tenir representació en el seu consell, on entrava la societat italiana Connect.

Patuano ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en el Grup Telecom Italia (1990-2016), on es va convertir en conseller delegat del grup en 2011. Durant la seva etapa a Telecom Italia, va participar en la creació i llançament de TIM (1995-2001) i va passar sis anys a l'estranger (2002-2008) com CFO de TIM Brasil, General Manager per a Amèrica Llatina i CEO de Telecom Argentina.

Durant aquest període, va formar part i va presidir el consell d'administració de diverses companyies cotitzades, tant en els mercats locals com als Estats Units. Del 2013 al 2016 va ser membre del Consell de la GSMA. Com a conseller de la GSMA, va presidir la comissió de Regulació i va ser membre de la comissió d'Estratègia i de la comissió de Finances.

Fins 2016 també va ser conseller de la Fundació Telecom Itàlia, la Fundació Bocconi i l'Institut Europeu d'Oncologia, a més de treballar amb diverses universitats a Itàlia i Estats Units. Des de gener de 2017, Patuano és conseller delegat de Edizione, el grup d'empreses de la família Benetton. És llicenciat en Empresarials per la Universitat Bocconi de Milà i té estudis de postgrau a Europa i Estats Units.