El Deutsche Bank, el banc més gran d'Alemanya, retallarà 18.000 llocs de treball en el marc d'una reestructuració radical en la qual un dels propòsits és reduir al mínim la banca d'inversió. Així ho ha anunciat avui el consorci després d'una reunió del Consell de Vigilància.

La reestructuració ha d'estar acabada a finals de 2022 i es calcula que tindrà un cost de 7.400 milions d'euros. Al final del procés de reestructuració el Deutsche Bank tindrà prop de 74.000 empleats a tot el món.

Ja en l'assemblea general de maig el president del consorci, Christian Sewing, havia anunciat dures retallades al sector de la banca d'inversió que inclou negocis amb accions i divises i assessoria en fusions d'empreses i en sortides a borsa.

Aquest anunci de reestructuració arriba poc després que molts altres bancs ja hagin anunciat retallades similars, com és el cas de CaixaBank, Banc Sabadell o el Santander.

Banca d'inversions

En els anys anteriors a la crisi financera la banca d'inversions era un dels sectors més lucratius per al Deutsche Bank i aportava bona part dels beneficis del consorci.

Tanmateix, la crisi de 2008 va portar a col·lació els aspectes negatius d'aquests negocis i el Deutsche Bank s'ha vist acostat a pagar milers de milions de dòlars en multes. En els dos últims trimestres el sector de la banca d'inversions del Deutsche Bank va tenir pèrdues.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat