El procés d'elaboració de la cervesa produeix més de 90.000 tones anuals de bagàs, un residu orgànic resultant de la cocció de la malta i l'arròs. Damm aprofita el 100% d'aquest bagàs per l'alimentació animal, principalment per vaques. Es tracta d'un exemple d'economia circular, ja que l'ordi amb què s'elabora la cervesa retorna a la terra després d'alimentar les vaques. 

Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia de Responsabilitat Social Corporativa de Damm, que té per objectius "reduir la generació de residus al mínim, promoure l'eficiència en la utilització de recursos i aconseguir un impacte ambiental i social positiu", segons la mateixa empresa. Amb aquesta estratègia, el bagàs es reutilitza a diverses granges que produeixen i comercialitzen llet, com La Fageda, la cooperativa d’elaboració de làctics de La Garrotxa.

El cercle econòmic de l'ordi

El producte orgànic que mengen les vaques és el resultat del procés de cocció de la malta juntament amb l’arròs: el bagàs. Prèviament, l’ordi que la companyia compra a productors locals ha estat transformat en malta. 

Amb aquest procediment es tanca el cercle del procés econòmic i es retorna el cereal al seu origen. L'ordi s’obté de la terra, es processa a la malteria i a la fàbrica de Damm a El Prat continua el seu procés com a aliment per a les vaques i retorna a la terra com a adob, ajudant a tornar a produir ordi.